Logo
Одштампајте ову страницу

Kонференција европских рабина у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

rabbisБЕОГРАД - Конференција европских рабина, која окупља више од 700 верских лидера свих јеврејских заједница у Европи одржава се данас и сутра у Београду, саопштила је Туристичка организација Београда (ТОБ).

Реч је о догађају од великог друштвено, политичког и верског значаја у организацији CER (Conference of European Rabbis’ Standing Committee), ТОБ-а, Јеврејске заједнице у Србији, уз подршку Министарства иностраних послова Владе Србије, Амбасаде Републике Србије у Израелу и Привредне коморе Београда.

Конференција европских рабина основана је 1956. године на иницијативу британског главног рабина Сер Израела Бродија, а прва конференција одржана је већ следеће 1957. године у Амстердаму.

 

Гости Београда више од 30 угледних рабина

 

Током одржавања Конференције у Београду, више од 30 угледних рабина из Израела, Русије, Француске, Холандије, Велике Британије, Белгије, Хрватске, Црне Горе, Аустрије, Италије, Пољске, Украјине, Швајцарске, Немачке и других европских земаља, предвођени председником Извршног одбора CER-a, Рав Пинхас Голдшмитом (Rav Pinchas Goldschmidt), имаће прилике да се упознају са традицијом и културом нашег града. Предвиђен је и њихов сусрет са  високим државним званичницима, као и представницима домаће привреде ради успостављања сарадње.

Председник Србије, Томислав Николић, састаће се данас, како је најављено,  са делегацијом сталног комитета „Конференције европских рабина“.
 У Свечаној сали Скупштине града Београда, биће приређен пригодан коктел, ком ће присуствовати и поздравити госте заменик председника Скупштине града, Зоран Алимпић, Патријарх српски Иринеј, представници верских заједница и амбасада у Београду, и други високи званичници.

 

Предавање о кошер стандардима у производњи и припреми хране

 

У Привредној комори Београда сутра ће председник Извршног одбора CER-а, господин Голдшмит, одржати презентације о кошер стандардима у производњи и припреми хране и захтевима и навикама израелских туриста, представницима домаће угоститељске и хотелске индустрије, предузећима која већ примењују овај стандард, као и туристичким радницима, будући да је у 2012. години, Београд посетило 10 одсто више гостију из Израела у односу на претходну годину.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 22 април 2013 13:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015