Logo
Одштампајте ову страницу

Фестивал љубави у Врњачкој бањи

Оцените овај чланак
(3 гласова)

 

 

lavfestВРЊАЧКА БАЊА- Фестивал љубави - Guarana Love fest одржаће се ове године седми пут и поред промоције забаве, музике и љубави, садржаће и богат едукативни програм за младе у области уметности, толеранције, спорта и здравља.

Oвај највећи музички и уметнички фестивал у централној Србији одржава се од 1. до 3. августа у Врњачкој бањи, у оквиру 10 зона на 11 локација у центру Врњачке бање.

 Богат музички програм

 

 Према речима организатора, музичка зона поклониће публици најквалитетнију забаву и прилику да чује водеће звезде електронске музичке сцене, као што су Карл Крејг и Кевин Саундерсон, италијански ди-џеј Буч, холандски двојац ",Detroit Swindle", kao и „Darijus Sirosijan“ и двојац "NiCe7".

Домаћа подршка биће Јан Немечек, Никола Вемић и Вук Смиљанић.

Први дан биће резервисан за промоцију српске регионалне музичке сцене, а осим наступа бендова "ZAA" и "Stray Dogg", звезде вечери биће популарни босански састав „Дубиоза Колектив“.

Богат музички програм биће организован и на „Енерџи стејџу“ где ће наступити холандски ди-џеј Гичел Мор, дански двојац "Десос&Сторм", популарни извођачи електронске музике из Србије Банда Панда, Игор Јадранин, Кристијан Молнар и други.

 

Ловфест – од обичне журке до омладинског активизма

 

 „Ловфест“ је настао 2007. године, а од градске журке одржане тог лета за годину дана је прерастао у музички, а затим највећи омладински активизам у централној Србији.

Осим на простору летње позорнице, сви посетиоци фестивала моћи ће да уживају у музици и током дана у „Дурекс чил“ зони. Музички програм трајаће од 15 до 18 часова, а улаз у ову зону је бесплатан.

Поред музичког програма, публика ће имати прилику да учествује и у другим садржајима, као што су биоскоп на отвореном, улични баскет и забава за најмлађе, а све то у циљу развоја пројекта омладинског активизма.

 

Фотографска, филмска, графити зона...

 

 Од прошле године фестивал је проширен на нове зоне кроз које се промовишу млади уметници Србије. Тако су осим музичке настале и фотографска, филмска, графити зона, зона намењена за одмор, еколошка и зона интерактивних радионица, зоне уличног баскета и екстремних спортова, као и она намењена најмлађој публици. 

 

 Прва „Канцеларијада“ у Србији

 

У сарадњи са Министарством омладине и спорта, Ловфест организује прву „Канцеларијаду“ у Србији.

Од 1. до 3. Августа на скупу посвећеном новој генерацији, учествоваћњ млади лидери из више од 140 општина у Србији. Учесницима ће се обратити државни секретар Министарства за омладину и спорт Ненад Боровчанин, као и представници националних и међународних донатора, амбасада и међународних институција.

Тако ће фестивал, чији је од стратешких циљева омладински активизам и борба за права и бољу будућност младих, од ове године директно учествовати у акцијама оснаживања гласа омладине у институцијама, саопштили су организатори.

На тродневној конференцији млади ће имати прилику да сазнају како одређене институције дефинису и спроводе активности, које утичу на садашње и стварају основе за развој будућих генерација младих.

 

Kампања за борбу против говора мржње на интернету

 

 На фестивалу ће бити представљена и европска кампања за борбу против говора мржње на Интернету – којој се Србија међу првима прикључила. Циљ пројекта је спречавање ширења расне, етничке, сексуaлне и друге нетрпељивости на Интернету, посебно на друштвеним мрежама. 

                                                                                   Извор:Кућа добрих вести 


Последњи пут измењено понедељак, 05 август 2013 16:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015