Logo
Одштампајте ову страницу

Међународна конференција о културном туризму данас у Новом Саду

Оцените овај чланак
(3 гласова)

novisaddddБЕОГРАД - У конгресном центру новосадског хотела Парк од данас па до 30. октобра одржаће се међународна конференција о културном туризму са циљем умрежавањa искустава и знања међународних стручњака, истраживача, студената, привреде како би се ефикасно одредили правци развоја културног туризма у будућности.

Развој туризма у Србији може да се заснива на богатом и разноврсном културном наслеђу. Постојање културног туризма у нашем региону допринело би бржем развоју идентитета и имиџа Србије као туристичке дестинације.

Конференција има радни назив „Културни туризам: нови и другачији начин“ (International Joint World Cultural Tourism Conference – “Cultural Tourism: New and Differnent Way” и одржава се у организацији Светске асоцијације за културни туризам, Универзитета у Новом Саду, департмана за географију, туризам и хотелијерство, ПМФ-а и још 16 универзитета, чланица поменуте асоцијације.

Присуство је потврдило преко 120 учесника из 24 државе: Тајланда, Тајвана, Танзаније, Филипина, Јапана, Индонезије, Кореје, САД, Канаде, Аустралије, Шпаније, Турске, Грчке, ..., који ће два дана размењивати искуства у овој области.
Намера је да учесници конференције размењују искуства о разним питањима у темама у вези са промоцијом културног туризма.

Свечано отварање конференције предвиђено је у 13 часова.

Светска туристичка елита у Новом Саду

Светским стручњацима ће се обратити проф. др Снежана Бесермењи, шеф катедре за туризам на ПМФ-у, иначе члан научног комитета Светске асоцијације за културни туризам, проф. др Мирослав Весковић, ректор новосадског Универзитета и председник Светске асоцијације за културни туризам, проф. др Sung-chae Jung.
Рад по секцијама ће се односити на све постојеће облике културног туризма од образовног и едукативног до винског, религијског или туризма посебних интереса.
А да ће овај скуп бити на светском нивоу потврђује и списак институција из којих долазе еминентни стручњаци: University of Phayao, Thailand; Istanbul Arel University, Turkey; Tourism College of Zhejiang, China; Cape Breton University, Canada; CETA University of College of Tourism, Spain; Yasar University of Turkey, Turkey; University of Hawai, USA; National Pintung University of Science and Technology, Taiwan; Tumaini University at Ireinga, Tanzania.
Ту су још South Kazakhstan State University, Kazakhstan; Australian School of Tourism and Hotel Management, Australia; School of Hospitality, Tourism & Culture Heritage Institute, Canada; Technological Education Institute of Piraeus, Greece; Philippine Society for Culture and Tourism, Philippines; the Hokaido Academic Society of Tourism, Japan; Education University of Indonesia, Indonesia; the Korean Academic Society of Culture and Tourism, Korea i World Cultural Tourism Association.

                                                                                                        Извор: Кућа добрих вести/ТОП Србија


Последњи пут измењено недеља, 27 октобар 2013 12:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015