Logo
Одштампајте ову страницу

Музејским возом „Носталгија“ до Шарганске осмице

Оцените овај чланак
(5 гласова)

vozБЕОГРАД - Музејски воз "Носталгија" на "Шарганској осмици" почeo je зимску сезону саобраћаја, која ће трајати до 25. јануара ове године.

Воз ће на релацији Мокра Гора – Јатаре – Мокра Гора свакодневно саобраћати у 11 сати и 40 минута, а уколико интересовање буде веће, увешће се и ванредни полазак у 13 сати и 25 минута. Цена карата за вожњу “Носталгијом” током зиме је већ четврту сезону непромењена и износи 300 динара за све путнике без обзира на узраст.
И ове зимске сезоне музејско-туристички воз може се изнајмити за вожњу на релацији Мокра Гора – Шарган Витаси – Мокра Гора, а цена закупа је 60.000 динара за вожњу дизел вучом и 120 хиљада динара за вожњу парњачом. "Носталгија" се може закупити и за ноћну вожњу , али само на релацији Мокра Гора – Јатаре – Мокра Гора, а закуп износи 70.000 динара.
У музејско-туристичком комплексу "Шарганска осмица" туристима су на располагању и смештајни капацитети "Железница Србије" у мотелу "Мокра Гора", коначишту "Осмица" и у планинској кући, са око 60 лежајева. Цене ноћења у двокреветним и трокреветним собама, као и у трокреветним апартманима, износе од 1.680 до 5.400 динара. Услуге у ресторанима су: 300 динара за доручак, 600 динара за ручак и 600 динара за вечеру. У угоститељским објектима музејско-туристичког комплекса "Шарганска осмица" туристима су на располагању полупансионске и пансионске услуге.

"Носталгија" је у овогодишњој летњој сезони, која је трајала од 15. априла до 31. октобра, у 658 вожњи превезла око 70.000 путника.
Од укупног броја гостију 60 одсто су били страни туристи, а највише их је било из Пољске, Словеније, Русије и Немачке.

                                                                                   Извор: Кућа добрих вести/Железнице Србије


Последњи пут измењено среда, 08 јануар 2014 13:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015