Кућа Добрих Вести

Login

Манифестација „Дан Мађарске“ сутра у Београду

Оцените овај чланак
(5 гласова)

madjarskaaaaaaБЕОГРАД – Манифестација „Дан Мађарске“ на којој ће бити претстављена ова наша суседска земља и планови за сарадњу са Србијом у развијању туризма биће одржана сутра у Високој туристичкој школи у Београду.

“Дан Мађарске” ће бити одржан у оквиру програма “Амбасадори говоре” који Висока туристичка школа организује са циљем упознавања њихових студената са народима и културама света.
Мађарски амбасадор у Србији Оскар Никовиц у оквиру манифестације имаће предавање на тему „Србија и Мађарска данас“.
Током свог излагања, амбасадор Никовиц осврнуће се на односе између два народа кроз историју, као и на заједничке планове за будућност, најавила је Виша туристичка школа.
Посебан акценат биће стављен на заједничку инвестицију ове две земље у погледу изградње модерне и брзе пруге на релацији Београд-Будимпешта, од које се очекује да, поред осталог, допринесе убрзаном развоју туризма у овим земљама.
Након амбасадора, присутнима, ће се обратити и Марк Кинчеш, представник организације ”Hungerian Tourism Ltd.” који ће говорити о туристичким потенцијалима Мађарске.

Туристичка дестинација за бројне туристе

Поред предавања, гости ће имати прилику и да уживају у богатом културно-уметничком програму мађарске фолклорне групе из Војводине.
Мађарска се налази у средњој Европи, у средишњем делу Панонске низије и припада оним бившим социјалистичким земљама које су се најбрже, уједно и без већих унутрашњих потреса, укључиле у токове светске привреде.
Након “пада гвоздене завесе” постала је веома занимљива страним туристима, поготово онима из западне Европе.
Главна туристичка одредишта су Будимпешта, главни град и највећи привредни и културни центар државе, Блатно језеро, са многобројним летовалиштима попут Балатонфизфеа, Балатоналмадија…, Естергома, средишта католичке цркве у Мађарској, Агтелека, националног парка на граници са Словачком и Печуја са старим градским језгром. У последње време у Мађарској су све популарније бање и лечилишта са термалним изворима, попут оних у Будимпешти, Хевизу, Егеру и Ђули.
За све додатне информације Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Последњи пут измењено уторак, 01 април 2014 19:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија