Кућа Добрих Вести

Login

Против Мађарске последњи тест за Брно

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1BJSRBMADJMAJADJUKICБЕОГРАД, 1. мај - Пријатељски меч омладинских и кадетских куглашких селекција Србије и Мађарске одиграће се у суботу 3. маја на куглани са осам стаза у Бањи Јунаковић код Апатина.

За обе селекција овај сусрет биће последњи тест пред два такмичења за светске титуле у чешком граду Брано појединачном Светском купу за кадете (појединачно – класик и микс парови, 11 - 13. мај) и јуниорском Шампионату света (екипно, појединачно - класик, појединачно - спринт, тандеми, микс парови и појединачно - за комбинацију, 13 – 18. мај). 

Селектори јуниора Војко Павловић и кадета Драган Фатовић одлучили су се за ових десет играча: Норберт Ерњеши и Роберт Ерњеши (обојица Сента Виса пром), Игор Ковачић, Ален Кујунџић и Давид Лаиншчак (сви Црвена звезда), Милорад Војновић и Балаж Ковач (Полет ПБ Сомбор), Марко Антић (Словен, Рума) и Чаба Заварко (Војводина, Бачко Градиште). Омладински репрезентативац Радован Влајков (Банат, Зрењанин) је лакше повређен и прескочиће овај пријатељски меч.
1BJSRBMADJMARKOANTICНа списку селектора јуниорки Јулијане Вукадиновић и кадеткиња Љубомира Штетина су Маја Ђукић (Раднички, НС), Ксенија Милосав и Ангела Золнаи (СПЦ Војводина), Јелена Попов и Весна Бошков (Банат, Зрењанин), Хермина Лукач и Јована Стантић (Пионир), Санела Милосав (Кристал, Зрењанин),Нина Каћански (Војводина, Бачко Градиште) и Кристина Љубеновић (Победник, Београд).
На кадетском Светском купу играће по један кадет и кадеткиња, док ће се на јуниорском Шампионату света у репрезентацијама бити по осам јуниора и јуниорки.
У Брну ће се од 18. до 24 маја одиграти и појединачно сениорско Првенство света (појединачно – класик, тандеми, микс парови, појединачно - спринт и појединачно -за комбинацију).
Почетак пријатељског меча Србија – Мађарска  је у суботу у  9 часова, проглашење победника је око 15 часова.

Извoр: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 01 мај 2014 17:25
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија