Кућа Добрих Вести

Login

Љубенковићева и Кујунџић први на стазама у Брну

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1brnosvetskikupБРНО - Брно ће од 11. до 24. маја бити – куглашки град, јер ће се на стазама куглане у хали и Водовој улици одржати појединачни Светски кадетски куп (11. - 13. мај), омладинско екипно и појединачно Првенство света (13.- 18. мај) и појединачни сениорски Шампионат света (18.- 24. мај).


Први ће на стазе изаћи двоје српских кадета Кристина Љубенковић репрезентативка београдског Победника и млади ас Црвене звеyде Ален Кујунџић. Обоје су дебитанти у Свeтском купу, али Љубенковићева има кадетску бронзу за прошлог Шампионата света у Залаегерсегу 2013. а Кујунџић има кадетско сребро са истог такмичења у спринту и био је члан кадетске селекције Србије која је на СП у Сарајеву 2011. освојила шампионску титулу!
1BRNOSVETSKIKUPDEFILE- На стазе обоје излазе у 10,10 часова у појединачним квалификацијама, Кристина Љубенковић креће са четврте а Ален Кујунџић са шесте стазе. Осморо најбољих из квалификација играће 13. маја у финалу за медаље у појединачном делу – класик  – каже селектор кадета Драган Фатовић.-  Првог  дана играће и наш микс пар од 13,30 часова на стази један и два. Игра се по принципу парова, сваки члан микса бациће по  120 хитаца и тај резултат, са резултатом кадета и кадеткиње из квалификација  рачунаће се за пласман нација.
Пријављен  је по један кадет и кадеткиња из 12 земља – Аустрије, Хрватске, Чешке, Француске, Немачке, Мађрске, Италије, Пољске, Румуније, Словеније, Србије и Словачке.
- Ово такмичење окупља мањи број учесника и чак се разматрала могућност на састанцима Међународне куглашке федерације ФИК НБЦ да се и укине – каже председник Куглашког савеза Србије, Урош Драгојловић који је био и потпредседник ФИК НБЦ.- Очекујемо добре резултате, жеља нам је да ово двонедељно такмичење у Брну почнемо трофејима и створимо позитивну атмосферу за наставак. Захваљујемо се  Министартсву омладине и спорта Србије на изузетној подршци нашим програмима.
1brnosvetskikupkujundziciljubenkovicplakatСвечано отварање одржано је у хали у којој је постављена куглана са осам стаза прозвођача Фолмера. Стазе су тамно плаве боје а кугле црвенкасто – браон.
У свечном дефилеу заставу Србије носио је Ален Кунунџић, а таблу са именом Србије Крстина Љубенковић.
Учеснике и угледне званице поздравили су представници града домаћина, Чешке куглашке федерације и Међународне куглашке федерације ФИК НБЦ.
Српски интернационални судија Драги Штиковац је у судијском жирију на овом такмичењу.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 11 мај 2014 21:30
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија