Кућа Добрих Вести

Login

Падају златне "деветке" за сениорске медаље

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1SPBRNOOTVARANJEBOGDANOVIKOVACICSAZASTAVOMБРНО – Појединачни сениорски Шампионат света у куглању почиње у понедељак 19. маја у Брну.  Сениорске селекције Србије су  допутвале у Брно у недељу пре подне, бодиле наше омладинце и омладинке  у појединачном финалу и радовали се златној  медаљи  Игора Ковачића и сребрној Радована Влајкова у комбинацији.


Србија има право на шест куглаша и четири куглашице. Милош Поњавић, селектор сениора одлучио се за Вилмоша Заварка, Даниела Тепшу, Горана Остојића, Чонгора Барања и два омладинца Роберта Ерњешија и Игора Ковачића, док је селектор сениорки Мирко Чуквас одредио за борбе за светске трофеје Јелену Богданов, Ренату Вилов, Јасмину Анђелковић и Зорицу Бараћ.
Понедељак 19. мај и уторак 20. мај резервисни су за појединачни део,  а у уторак од 18 часова играће се и прво коло тандема. Већ 21. маја поделеће се медаље за тандеме и у спринту. Друго коло појединачног дела је 22. маја, а 23. маја су осмина и четвртфинале. Полуфинале и финале је 24. маја.
Миолош Поњавић је одлучио да у појединачним квалификацијама првог дана играју Роберт Ерњеши (9,00), Даниел Тепша (13,00) и Чонгор Барањ (16,00), док ће Мирко Чуквас извести на стазе Јасмину Анђелковић (11,20) и Ренату Вилов (14,50).
- Имамо обавезу да одбранимо титулу најбоље нације на Првенства света из Лесна 2012. Добро смо се припремали у Бањи Јунаковић и надам се да ће  тај рад донети успехе у Брну - каже Милош Поњавић.- Неће бити лако, овде је дошао крем светског куглања.
Са тиме се слаже и  светски првак у комбинацији уз Лесна Вимош Заварко:
- Ово ће бити један од најквалитетнијих и по саставу најјачих Шампионата света. Све што вреди дошло је да се бори за медаље. На то је утицао и нови термин у мају, бољи него онај у октобру, када смо морали на месец дана по почетку лига да имамо форму за светско првенство.
У Лесном 2012. на прошлом појединачном Првенству света Србија је освојила осам медаља злато, четири сребра и три бронзе. Првак света у комбинацији (најкомплетнији играч шампионата, сабира се најбољи резултат из поједначног – класик и појединачног - спринт) био је Вилмош Заварко са новим светским рекродм од 953 чуња (727 поједначно и 226 спринт), три сребрне медаље припале су Роберту Ерњешију – појединачно класик, поједначно – за комбинацију и појединачно – спринт, а једна  Ливии Санто у поједначном делу – класик, док су три бронзе освојили Вилмош Заварко и Даниел Тепша у спринту као и  Вилмош Заварко у појединачној - класик конкуренцији. Србија је била најуспешнија нација на Шампионату света, испред Хрватске и Мађарске.
На свечаном отварању у дефилеу 16 националних селекција били су Јелена Боданов и Игор Ковачић који је носио заставу Србије.
 Шамионат је свечано отворио у присуству бројних угледника Зигфрид Швајкард председник Међународне куглашке федерациј ФИК НБЦ.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 18 мај 2014 23:03
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија