Кућа Добрих Вести

Login

Бициклом кроз Србију - промоција лепотe активног путовања

Оцените овај чланак
(3 гласова)

biciklfiksnapravaСнежана Радојичић, професор књижевности, писац и путник на бициклу, након пређених 31000 км на бициклу око света, враћа се у Србију како би промовисала циклотуринг и лепоте путовања бициклом.


Након Словачке, Карпата, Балкана, Средње, Централне и Јужне Азије, Далеког Истока стигавши најисточније до Пекинга, а најсеверније до Сибира, Снежана долази у Србију у жељи да је на бициклу обиђе и своја искуства подели са сународницима.


Пре неколико година на пут око света бициклом кренула је са сапутником Американцем и руте по Србији, првенствено део Еуровело 6, описала је у свом роману “Закотрљај ме око света”. Роман описује наш народ и земљу виђену очима иностраног госта, као веома позитивно искуство.


Овог пута, почевши од 01. септембра 2014, Снежана поново креће у обилазак Србије бициклом и позива све заинтересоване да јој се придруже на дан или на дуже, колико су у могућности. Задржавајући се у сваком месту које обиђе, Снежана ће држати и трибине о овој врсти путовања. Прва трибина ће бити одржана у Београду 30. Августа у РЕX-у у 20 часова.
Из Београда ће кренути са двојицом словеначких сапутника, од којих је један већ пет година на путу око света, а други се враћа са своје туре по Блиском Истоку.


Путописе, репортаже и приче са овог путовања моћи ћемо да пратимо на www.snezanaradojicic.com , Portalu B92: http://blog.b92.net/blog/143440/Snezana-Radojicic/ , kao и на ФБ профилу: https://www.facebook.com/putokosvetabiciklom.


Ова специфична промоција лепота активног путовања спроводи се уз подршку Туристичке организације Србије и локалних туристичких организација.


Последњи пут измењено четвртак, 04 септембар 2014 00:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија