Logo
Одштампајте ову страницу

Грожђебал - “Карловачка берба грожђа”

Оцените овај чланак
(7 гласова)

naslovnaСРЕМСКИ КАРЛОВЦИ - Традиционална туристичка манифестација у славу вина - "Карловачка берба грожђа", познатија као Грожђебал, почиње 18. и трајаће до 21. септембра ове године у Сремским Карловцима.

 
Манифестација ће бити одржана ради туристичке презентације Сремских Карловаца и представљања и унапређења винарства и виноградарства као основе за развој винског туризма и укупне културно-туристичке понуде града.
Уз дегустацију вина, али и добро познатих карловачких куглофа, посетиоци ће моћи да уживају у квалитетном програму који је ова војвођанска општина припремила за све љубитеље вина.

Програм доброг раположења

Првог дана манифестације, са почетком у 18 часова у Галерији Културног Центра биће представљена  Ретроспектива Драгана Тумбаса - изложба Карловачке уметничке радионице. Након тога следи изложба карловачких винара и виноградара, а програм ће затворити концерт “На те мислим”, хора Епархије сремске.
 
Већ наредног дана, позорница у центру града понудиће неколико концерата. Ту ће бити и свечано отварање манифестације, а потом ће уследити низ концерата. Први ће се представити Велик ТО Радио Телевизије Војводине, потом Александра Падров и Милана Прунић уз пратњу “Наши тамбураши”, Бане Крстић и "ТО Ад либитум", Ана Перишић и на крају програма "Шинобуси". 

46954 584351278272694 1511599824 n
 
У суботу, 20. септембра, код чесме Четири лава представиће се креативна радионица "Анима" и гајдаш Максим Мудринић. Потом поново на позорници следи програм за децу  “Магична столица”, а за мало старије посетиоце концерти Туристичке организације Карловчани, ТС Ла банда, група Легенде и новосадски "Биг бенда".
 
Последњи дан манифестације биће подједнако шаролик. Креативна радионица "Анима" и "Магична столица"  представиће се дечици, потом ће бити одржан концерт групе "Трио Матине", затим ће уследити дечији тамбурашки фестивал, концерт "Дечији ТО Лира", "ТА Зоруле" а након свечаног затварања одржаће се концерт оркестра Александра Дујин. 

 Програм и друге детаље у вези са манифестацијом можете пратити на сајту Сремских Карловаца и на фејсбук страници.

 

Извор: Кућа добрих вести


Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Најновије од Мирјана Бачкоња

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015