Logo
Одштампајте ову страницу

Сарадња Високе туристичке школе и универзитета Гунадарма из Индонезије

Оцените овај чланак
(6 гласова)

gunadarmafiksnaБЕОГРАД - У просторијама Високе туристичке школе (ВТШ) из Београда, данас је потписан споразум између ове високообразовне институције и индонежанског универзитета Гунадарма о међусобној сарадњи у погледу размене студената и професора, стручне праксе, студијских путовања и рада на будућим заједничким пројектима.


Овом приликом, представници ове две институције свечано су отворили и Е-corner пројекат на коме ће заједнички радити, а који ће путем интернет платформе омогућити студентима ВТШ, али и свим заинтересованима, да се боље упознају са Индонезијом, њеном економијом и туризмом, наставним плановима и програмима многобројних индонежанских универзитета, као и са могућностима за добијање стипендија и наставак школовања у овој далекоисточној земљи.


„Веома ми је драго што се још увек сећате нашег председника Сукарна и Покрета несврстаних земаља, иако је од тада прошло много година“ истакла је Е.С. Маргианти, ректор универзитета Гунадарма, током посете ВТШ.


Гунадарма, на коме студира око 40.000 младих, почетком године проглашен је за најбољи приватни универзитет у Индонезији и 10. најквалитетнију високообразовну институцију тој земљи, према избору на интернет страни Вебометрикс. Према Страници најбољих светских универзитета (4ицу.орг) Гударама је осми најцењенији универзитет у Индонезији. 

 

Гунадарма је установљен 1981. године а статус универзитета је добио 1996. Универзитет чине следећи факултети : Компјутерске науке и информатичке технологије, Индустријске технологије, Економске науке, Факултет за грађевинарство и планирање, Психологију, Филологију и Факултет за комуникације.


Гостовање представника академске заједнице из Индонезије саставни је део програма међународне сарадње који ВТШ организује ради упознавања њених студената са народима и културама у свету, као и са условима и новим могућностима за стручно усавршавање у иностранству.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 11 октобар 2014 18:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015