Кућа Добрих Вести

Login

Дан спортске авантуре у Панчеву

Оцените овај чланак
(2 гласова)

pancevooooooПАНЧЕВО - Уз највећи скејт парк и најбољу вештачку стену у Србији, Панчево добија и свој дан за спортску авантуру. Посетиоци ће, поред осталог, моћи да се спуштају низ сајлу, да учествују у радионици прављења дрвених лукова, да посете сајам активног туризма, спорта и здраве хране, у Парку Барутана, поред Народне баште, једном од најлепших градских паркова у Србији.

 

Са жељом да обогати туристичку понуду Панчева, кроз афирмацију спорта и здравог начина живота, Туристичка организација Панчева ће у недељу, 26. октобра 2014, организовати Панчевачки дан авантуре.

 

Ова манифестација ће, према најави Бранислава Ровчанина, вршиоца дужности директора Туристичке организације Панчева, промовисати авантуристичку понуду града, која ће својом атрактивношћу додати нове туристичке атрибуте Панчеву.

 

Највећи скејт парк и најбоља вештачка стена у Србији

 

Како у овом граду већ постоји највећи скејт парк, као и најбоља вештачка стена у Србији, Туристичка организација Панчева је овом туристичко-спортском приредбом допунила туристичку понуду града модерним садржајима активног туризма.

 

Први Панчевачки дан авантуре одржаће се у недељу, 26. октобра, у парку Барутана у Панчеву, од 11 до 17 сати. Планирано је низ активности, а спортови, вештине и игре ће бити прилагођени првенствено деци и младима, али и осталим узрастима.

 danavanture

 

Спортско ходање по гуртни

 

Предвиђена је демонстрација спортског пењања и ходања по гуртни (slack line), а први пут ће у Панчеву бити презентовано спуштање низ сајлу, популарни zip line. По завршетку ових демонстрација, биће организована бесплатна пењања и спуштања низ сајлу и за посетиоце.

 

Поред полигона спретности за децу и фитнес дела за тренинг на справама, Панчевачки дан авантуре ће бити прилика да заљубљеници у традиционалне и ретке спортове и вештине, узму учешће на радионицима, као што ће бити, на пример, Радионица прављења дрвених лукова и демонстрација њиховог коришћења. Уколико временске прилике дозволе, парк Барутану надлетаће и моторни змај.

 

Иначе, у програму ће учествовати припадници специјалних јединица Војске Србије и Министарства унутрашњих послова, као и планинарски, пењачки, бициклистички, стреличарски, скејт и многобројни други клубови.

 

Позитивна и стваралачка енергија у граду на Тамишу

 

Поред учешћа у спортским садржајима, посетиоци ће моћи да посете и мини сајам активног туризма, спорта и здраве хране. На штандовима постављеним дуж централне стазе у парку Барутана, посетиоцима ће се представити туристичке организације и агенције, спортска удружења, првенствено она која се баве екстремним спортом и активним туризмом, туристичке агенције, продавнице спортске опреме, произвођачи здраве хране...

 

Имајући у виду потенцијале природног окружења и огроман извор позитивне и стваралачке енергије који влада у граду на Тамишу, реално је очекивати да ће Панчевачки дан авантуре постати традиционална спортско-забавна манифестација која ће на туристичкој мапи Србије, Панчево афирмисати као атрактивну и незаобилазну дестинацију.

 

Извор: Кућа добрих вести



 

 

 

 


Последњи пут измењено петак, 24 октобар 2014 22:20
Гордана Влајић

Гордана ВЛАЈИЋ (1959, Панчево) је дипломирала на Факултету политичких наука (смер: новинарство) у Београду и специјализирала Односе са јавношћу. Ради у Секретаријату за заштиту животне средине Градске управе Панчева. Написала је три књиге за децу и шест за одрасле, а песме и приче су јој објављиване у многобројним зборницима, збиркама, антологијама и часописима. Добитница је Првог српског пасоша са још 203 заслужних грађана Србије, у промотивној кампањи коју је реализовала Влада Србије, носилац је Златне значке и Повеље за посебан допринос у култури које додељује Културно просветна заједница Републике Србије и Министарство за дијаспору Републике Србије, као и више награда за књижевно ставралаштво. Члан је организације "Поетас дел Мундо", Удружења књижевника Србије, Српског књижевног удржења „Милош Црњански“ (Стокхолм, Шведска), Независног удружења новинара Србије (НУНС) и МЕНСЕ. Почасни је члан «Провиденце», Удруге за промоцију уметности и културног туризма (Биоград на Мору, Хрватска).

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија