Logo
Одштампајте ову страницу

Шта нам не говоре у хотелима?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

recepcijaaaaaБЕОГРАД - И хотелијери имају своје тајне. Сазнајте како да добијете најбољу могућу понуду приликом резервисања собе и уживању у свим предностима које бројни хотели нуде.

 

Можете да добијете бољу собу уколико пораните


Шансе да добијете бољу собу повећавају се уколико дођете раније у хотел него што је потребно, када се собе спремају и пописује инвентар. Уколико у хотелу постоје слободне собе које су боље од оне коју сте ви резервисали, постоји шанса да уз мало приче добијете баш неку од њих.

 

Можда добијете бољу цену ако директно позовете хотел


Без обзира на то где сте на интернету нашли цену ноћења, увек позовите хотел директно како бисте добили најбољу цену. Тражите менаџера и реците му како сте видели одређену цену на интернету и питајте да ли хотел може да вам да бољу понуду.

Хотели генерално сајтовима плаћају провизију за онлајн резервацију која износи 25 одсто, тако да ће вам многи хотели понудити бољу цену ако позовете како би избегли плаћање провизије.

 

О бесплатним стварима се може преговарати


Иако поједини хотели наплаћују бежични интернет или флаширану воду, то можете добити и бесплатно ако унапред затражите да вам те ствари буду бесплатне. Приликом одласка у хотел само проверите рачун како бисте били сигурни да вам нису наплатили ствари које су вам обећане као бесплатне.

 

Можете тражити дечје порције


Уколико путујете са дететом, проверите да ли хотел дуни дечје порције. Уколико то није случај, слободно им затражите да направе оброк чија је порција погодна за дете. Не само да ће вам у већини случајева изаћи у сусрет, већ ћете добити и попуст ако користите услугу у соби.

 

Више звездица не значи и бољу услугу


Требало би да очекујете и захтевате сјајну услугу без обзира на број звездица које хотел има. Оне означавају разлике у погодностима као што је величина собе, али не и квалитет услуге. 

 

Извор: Кућа добрих вести/Economy.rs


Последњи пут измењено недеља, 11 јануар 2015 15:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015