Logo
Одштампајте ову страницу

Успешно представљање на туристичком сајму у Инстанбулу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

БЕОГРАД - Туристичка организација Србије (ТОС) успешно је представила туристичке потенцијале наше земље на Међународном сајму туризма ЕMITT, који се одржава од 22. до 26. јануара 2015. године у Истанбулу.

 

turskaНа штанду Србије, поред ТОС-а, понуде представљају и туристичке организације Београда и Новог Пазара, која је први пут узела учешће на овом сајму.


На штанду је представљена целина туристичке понуде Србије, са нагласком на туре везане за кратке одморе у градовима, Београд, Нови Пазар, као и град који се може посетити током боравка у престоници, град Нови Сад, укључујући и културно-историјске знаменитости свих дестинација.


EMITT 2015 је прилика и да се турске агенције и организатори путовања сусретну са представницима наших агенција: Eurojet, Omni Tours, Panoramic, Glob Metropoliten Tours i Big Blue, kao i hotela Zira, Queen's Astoria Design Hotel, Design Hotel Mr. President, Compass River City, BG City Hotel i Lazar Lux Apartments који су ове године на штанду Србије.


Током трајања сајма EMIIT, штанд Србије посетили су представници конзулата Републике Србије у Истанбулу, чију смо подршку имали у реализацији самог представљања наше земље на овом сајму, као и градоначелник Истанбула, господин Кадир Топбаш.


Заинтересованост за наступ наше земље на овогодишњем EMITT, говори у прилог чињеници да је Србија већ постала дестинација коју гости из Турске све чешће посећују.


Интересовање посетилаца из Турске за туристичку понуду Србије је у константном порасту што потврђују и званични подаци Завода за статистику Србије, према којима је у првих 11 месеци 2014. године у Србији боравило 43.315 посетилаца из Турске, што је повећање од 40 одсто у односу на исти период 2013. године. У наведеном периоду, туристи из Турске су остварили 77.364 ноћења, односно 49 одсто више.


На самом сајму, представници ТОС-а договорили су реализацију неколико студијских посета нашој земљи, пре свега телевизијским екипама (TRT, Novina media, Worl Traveh Channel), који ће материјале снимљене у Србији, првенствено у Београду и Новом Пазару, емитовати током ове године и тиме учинити поменуте дестинације још препознатљивијим и интересантнијим потенцијалним гостима из Турске.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 26 јануар 2015 21:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015