Logo
Одштампајте ову страницу

Отворен Међународни сајам туризма у Београду

Оцените овај чланак
(4 гласова)

turizammmmmmБЕОГРАД - Међународни сајам туризма у Београду који се ове године одржава под слоганом "Искористи тренутак" и на којем ће се до 22. фебруара представити 1.100 излагача из 50 земаља отворен је данас у Београду.

 

Сајам је отворио премијер Србије Александар Вучић уз поруку да је пред туризмом у Србији велика будућност, али да ће држава још много да поради на томе.

 

На отварању је потписан меморандум о разумевању и сарадњи у области туризма између српског министарства туризма и Секретаријата за туризам и културу Абу Дабија, земље партнера на овогодишњем Сајму, а који би требало да повећа број туриста из те земље у Србији.

 

У присуству многобројних домаћих и иностраних званичника и дипломатских представника, Вучић је захвалио представницима Абу Дабија што су дошли у Београд истичући да се нада да ће убудуће што више туриста из Србије отићи у ту арапску земљу, али да ће и већи број Емираћана имати прилику да ужива у гостопримству и лепоти Србије.

 

Подсетивши да је број туриста у Србији из године у годину све већи, премијер је рекао да ће држва наставити да ради на томе, између осталог, и улагањем у инфраструктуру.

 

sajammmmmm

 

"Приватизоваћемо и модернизоваћемо велики број бања, а почетак изградње Београда на води пружиће нешто потпуно другачије у односу на оно што има Србија, али и регион", рекао је премијер.

 

Навео је да ће и развој путне и железничке инфраструктуре у наредним годинама направити боље услове за развој туризма.

 

Напоменувши да Србија нема море, Вучић је рекао да га немају ни Аустрија ни Швајцарска и додао да Србија има најлепше реке, планине и бање, те да радом и марљивошћу мора да привлачи туристе из целог света, али и Србије.

 

Јер, како је рекао, ни многи Срби нису посетили сјајне дестинације које наша земља нуди.

"Пред туризмом је велика будућност, али ћемо морати да радимо много више и марљивије него до сада", казао је премијер додајући да Србије има у појединим светским туристичким водичима, али не и у свим најважнијим и да то мора да се промени.

 

Подсетио је на причу коју му је испричао шејк Мухамед о томе како је пре 40 година шејков отац посетио Либију, сада најразвијенију арапску земљу, и рекао да се нада да ће и Емирати за 20 година моћи да достигну тај ниво.

 

"Надам се да ћемо и ми за 20 година имати много тога што сада има Абу Даби", рекао је Вучић.

 

Рекордан број ноћења у Београду прошле године

 

Обраћајући се гостима на Београдском сајму, градоначелник Београда Синиша Мали је рекао да је Београд не само главни град наше земље већ и највећи пословни, културни и конгресни центар у региону.

 

Он је нагласио да главни град Србије из године у годину заузима све значајније место на туристичкој мапи не само Европе већ и света о чему сведоче и подаци о прошлогодишњем туристичком промету.

 

Мали је прецизирао да је прошле године у Београду забележен рекордан број ноћења, више од 1,5 милиона, као и повећање броја туриста од 14 одсто у односу на претходну годину.

 

Он је додао да је само прошле године у Београду отворено 16 нових хотела.

 

''Београд је и седиште националне авио компаније Ер Србија која је потпуно променила имиџ наше земље и повећала атрактивност и доступност главног града и Србије'', нагласио је Мали додајући да су највећи светски тур оператери позвали туристе да посете Србију и Београд у 2015. години.

 

Градоначелник је казао и да је овогодишњи Сајам туризма у Београду прилика за промовисање главног града , не само као сити брејк дестинације већ и града идеја и пословних могућности.

 

Сајам туризма , Сајам вина, Сајам хотелско угоститељске опреме и Сајам сувенира за посетиоце ће бити отворени до недеље 22. фебруара 2015. године. Радно време манифестације је: четвртак, 19. фебруар од 10 до 18 часова, петак 20. и субота 21. фебруар од 10 до 19 часова и недеља, 22. фебруар од 10 до 17 часова.

 

Цена појединачне улазнице је 300, а за групне посете 200 динара.

 

Цена паркингa je 200 на сат.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 19 фебруар 2015 22:20
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015