A+ A A-

После године успеха – година изазова

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1skupstinaradnopredsednistvogrenbenardragojlovicsunjkaВРБАС -  Председник Куглашког савеза Србије Урош Драгојловић на годишњој Скупштини КС Србије у Врбасу, истако је да је прошла године по свему била изузетно успешна за српско куглање  јер је  на кадетском Светском купу и  јуниорском и сернирком шампионату света у Брну  освојено 15 медаља и Србија је била по броју трофеја најуспешнија нација испред Мађарске са 12 и Немачке са девет.


- На Светском купу за кадете у Брну прошле године, Ален Кујунџић је освојио појединачно злато и бронзу у пару са Кристином Љубенковић. – сумирао је учинак у извештају Драгојловић.- На јуниорском Шампионату света седам медаља освојио је српски подмладак: златом се трећи пут за редом окитила јуниорска мушка  репрезентација са светским рекордом, Игор Ковачић у камбинацији са светским рекордом и Маја Ђукић и Давид Лаиншак у миксу, сребро је припало Радовану Влајкову у комбинацији и Игору Ковачићу у спринту, док су бронзане медаље  освојили Игор Ковачић и Роберт Ерњеши у тандему и Весна Бошков у спринту. Ссниори су нас обрадовалаи са  са шест трофеја: сребро је припало Игору Ковачићу у комбинаицји, а бронзе Горану Остојићу појединачно, Игору Ковачићу  у спринту са светским рекордом, Вилмошу Заварку у спринту, Јасмини Анђелковић и Чонгору Барању у миксу и Вилмошу Заварку у комбинацији. Радује што су у овој години пуној изазова многи јуниори и јуниорке ушли у сениорске репрезентације. Драгојловић је честитао и клубовима Београду и Пиониру на одличним резултатима у међународним куповима и истакао су ови успеси резултат  доброг рада у клубовима али  целе куглашке организације. Куглаши Београда освојили су треће, а куглашице Пионира четврто место у Светском купу и пласирали се на фајнал фор Лиге шампиона  у Немачкој
1skupstinagrebenarimitrovicДрагојловић је  истакао да на кадетском и сениорском Шампионату света у Шпајхерсдорфу од 13. до 23. маја српски куглаши и куглашице имају велику обавезу да потврде висок углед, али и да су у овој сезони бројне обавезе и на другим пољима:
- Морамо сви, од клуба до савеза, да уложимо максималне напоре  на ревитализацији објеката и изградњу нових, као и на школовању стручног кадра јер без добрих услова и врхунског стручног рада нема ни резултата – подвукао је Драгојловић.-  Нисмо атрактиван спорт и тешко долазимо од спонзора  што не сме да нас обесхрабри  и морамо да интензивирамо нашу маркетиншку активност. У разговорима са представницима Министарства омладине и спорта покушаћемо да повећамо број пансиона за кампове из којих су изашли скоро сви освајачи медаља прошле године. Упознавање тренера и спортских радника са анти допинг правилима је обавеза не само савеза него и клубова и овој веома  осетљивој  области, где немамо много искуства, морамо да посветимо посебну пажњу.
Крајем прошле године Куглашки савез Србије је имао изузетно запажено представљање на Сајму спорта у Београду.  Посебну пажњу привукла је куглана са једном стазом коју је обезбедио Милош Миливојевић представник фирме Функ за Србију. Драгојловић се захвалио Министарству омладине  и спорта Србије и Спорском савезу Србије на подршци програмима КСС, као и директору репрезентације Милану Цвики Јовановићу, Зорану Станојевићу члану УО КСС и Радовану Симовићу диретору Воде Врњци бившем председнику КСС и куглашком раднику и куглашу из  Крагујевца. Седници је присуствовало 17 од 25 делегата колико је скупштински сазив.
Доскорашњи председник КС Београда Петар Гребенар искористио је свечану прилику и уручио Милошу Митровићу  дугогодишњем куглашком раднику посебну плакету КС Београда за изузетан допринос развоју и афирмацији куглашког спорта.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани