Кућа Добрих Вести

Login

Корејски магазин о српском опанку

Оцените овај чланак
(1 Глас)

heritageeeeeБЕОГРАД - У 10.јубиларном издању корејског Интернационалног магазина нематеријалне баштине (International Journal of Intangible Heritage) на чак 20 страна нашла се прича о нематеријалном културном наслеђу Србије, док је један значајан сегмент посвећен српском опанку.

 

Интернационални магазин нематеријалне баштине (International Journal of Intangible Heritage) је часопис у ком се објављују научни и стручни радови на енглеском језику посвећени промоцији разумевања свих аспеката нематеријалне баштине у свету, као и комуникацији истраживања на примерима добре праксе. Часопис инспириран Конвенцијом UNESCO-а 2003. за очување нематеријалне културне баштине, излази једном годишње и бројем у ком је објављен текст о Србији, слави своју 10. годишњицу, најавила је Туристичка организација Србије.

 

Уз српски опанак у тексту су описане готово све категорије које се налазе на листи нематеријалне културне баштине Србије, као што су: пиротски ћилим, грнчарија из Злакусе, наивно сликарство из Ковачице, традиционално српско коло и други, као и гастрономски специјалитети белмуж, мантије, пиротски сир.

 

Уз објављивање часописа, народних музеј Кореје документује и сакупља доказе свакодневног живота локалних заједница током својих теренских истраживања о народној култури. 10.издање часописа представља десет одабраних рукописа који се баве културном баштином Србије, Мексика, Филипина, Турске, Индије и Народне Републике Кине.

 

Цео текст можете прочитати кликом на следећи линк: https://docs.google.com/file/d/0B6ubwdD3mAfQVkdJVUNsTDRrUms/edit?pli=1

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 05 јун 2015 22:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија