Кућа Добрих Вести

Login

Ноћни маратон – светска атракција

Оцените овај чланак
(1 Глас)

trcanjeБЕОГРАД - Ноћни маратони постају све популарнији широм света, а еуфорија трчања под звезданим небом освојила је и тркаче из Србије.


На 6. Ноћном маратону у Новом Саду, који је успешно одржан протеклог викенда у организацији Атлетско рекреативног клуба Фрушка Гора Нови Сад, трчало је дупло више тркача у односу на претходну годину.


Чак 1400 тркача се ове године такмичило, уживало и постављало личне рекорде у шесточасовној журки која је спонтано добила и надимак „Моћни Ноћни”. Ове године adidas Running team је доминирао на стази по броју тркача, јер су им се у освајању још једног града на реци прикључили и адидас тркачи из Хрватске, Босне и Црне Горе.


Најбржи маратонац је Мирко Ердељи, члан АРК Сомаратон из Сомбора са временом 2:57:14. Другопласирани је Игор Станојевић, а трећепласирани Младен Стевановић из БиХ. Од маратонки прво место је освојила Нора Тркља из Београда са временом 3:25:49, друга на циљ је стигла Саманта Гилице чланица клуба АРК Фрушка гора Нови Сад, а трећа је Тијана Одобашић чланица клуба АРК Сомаратон из Сомбора.


Победници полумаратона су Жан Тосев из Македоније, затим на другом месту Игор Митровић из Бања Луке и трећепласирани Младен Минић. Од жена, најбоље у полумаратона су Јелена Косић из Бања Луке, затим Силвиа Шимуновић из Хрватске и трећепласирана Катарина Кокан такође из Хрватске.

trka
Као и сваке године, међу учесницима маратонске трке под звезданим небом проглашени су најбржи маратонац и маратонка из Новог Сада. Њихова имена су многима већ годинама позната јер су најбржи двојац АРК Фрушка гора Нови Сад. Саманта Гилице је ову титулу освојила други пут, а Угљеша Николић, чак пети пут.


Званичне резулате свих учесника можете погледати на ОВОМ линку.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 30 јун 2015 20:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија