A+ A A-

„Сачијада“ на Фрушкој гори

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sacijadaБЕОГРАД – Балканско такмичење у припреми јела испод сача „Сачијада“ одржаће се на најпознатијем излетишту на Фрушкој гори – Стражилово, надомак Сремских Карловаца 29. августа.


Манифестација ће трајати од 12 до 20 часова а сви љубитељи спремања хране испод сача позвани су да је посете, најавила је Туристичка организација Србије.


Сач или пека, различити називи, али најздравији и најукуснији начин припреме хране. Свакако, најпознатије јело је "Јагњетина испод сача" или „јагњетина под пеком". Припада традиционалним јелима целог Балкана, а ми ћемо дати шансу свима.


Осим домаћина из Србије (од Новог Пазара до Суботице), најаве су стигле из БиХ, Хрватске, док се још чекају потврде учесника из Црне Горе и Македоније. Сви они ће имати исти задатак: припремити "Јагњетину испод сача", који ће стручан жири оценити и наградити, а посетиоци ће моћи и да науче нешто од зналаца припреме сача! Победник ће, надамо се, открити тајну свог успеха.


За посетиоце биће припремљено изненађење: Највећи сач на Балкану! Тако велики сач ће направити најбољи кувари, а за тај подвиг утрошиће 140 килограма јагњетине!


Манифестација је подржана од "Кулинарске федерације Србије" који ће водити стручни део такмичења.


Осим припреме хране, манифестацијом се промовише и Стражилово, као излетиште и као туристичкуа дестинација уз подршку Туристичке организације Сремски Карловци, као и Туристичке организације Војводине.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 август 2015 20:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани