Кућа Добрих Вести

Login

Виртуелно путовање у етно село Станишић

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bijeljinaБЕОГРАД - Волонтерски сервис Звездаре организује Виртуелно путовање у Бијељину и етно село Станишиће које ће бити реализовано у четвртак 24.марта у 17 сати у Галерији „Миљковић”.

 

Улаз је све заинтересоване је слободан, најавила је Општина Звездара.

 

Бијељина, семберијско место, које је до почетка деведесетих година прошлог века било познато по ратарима и повртарима, привлачи пажњу захваљујући манастирима, пре свега Твани најстаријој грађевини у општини Бијељина, бањи Дворови омиљеном купалишту, етно селу Станишићи- туристичкој атракцији која се пореди са Дизнилендом.

 

Две изузетне личности овог краја су кнез Иво од Семберије, добротвор и хуманиста који је у време Првог српског устанка продао читаво имање да би откупио српско робље и Филип Вишњић народни песник...Једно време је и Јован Дучић био грађанин Бијељине у којој је живела и његова вереница Магдалена Мага Живановић, ћерка богатог бијељинског трговца. „Сведок” тог времена је оронула кућа у центру града.

 

На путовање посетиоце води Славица Берић, новинарка „Политике” и волонтерка Волонтерског сервиса Звездаре.

 

Ово Виртуелно путовање  је дружење, путовање, час историје, географије, књижевности...

 

Дођите  и поведите кога желите. Галерија се налази у улици Булевар краља Александра 298. 

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

1 Коментар

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија