Logo
Одштампајте ову страницу

Велико интересовање за туристичке ваучере

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mojasrbijasddfБЕОГРАД - Туристичка привреда је постигла изузетно добре резултате у прва четири месеца ове године, укупан број туриста у Србији повећан је за 15 одсто, број ноћења за 18, а девизни приход за 20 одсто изјавио је данас министар туризма Расим Љајић.

 

Он је на конференцији за штампу, у Туристичкој организацији Србије изразио уверење да ће ове године бити достигнут рекорд у туризму. Он је додао да је број иностраних туриста повећан за 15 одсто и напоменуо да се акција са ваучерима за домаће госте показала веома успешном, јер је повећан промет за 10 одсто, а 21.000 људи је користила ваучере.


Министар је казао да ће ове године бити издвојено 640 милиона динара за развој туристичке инфраструктуре и јачање конкурентности туристичких дестинација. Ресорно министарство је већ доделило 145 милиона туристичким организацијама и другим институцијама и манифестацијама.


Резултатима смо задовољни, али је потенцијал далеко већи и морамо идвојити више средстава за развој туризма, као што су то учиниле земље сличне нашој, на промер Чешка и Мађарска. Желимо да се учешће туризма у БДП-у повећа са шест на девет одсто за пет година, што је светски просек, казао је Љајић.


Он је додао да ће се појачати кампања око туризма на Дунаву, завршити процес приватизације бања, а мора се више радити на промоцији и ребрендирању читаве земље, као и формирању регионалног туриистичког производа, као што се сада заједно са Бугарском ради на довођењу туриста из Ирана.


Директорка ТОС-а Марија Лабовић је најавила да ће бити проширена кампања "Моја Србија", додајући да је број ноћења домаћих туриста порастао за 18 одсто и додала да је жеља да ове године буде искоришћено свих 46.000 ваучера.


Према њеним речима, промотивни караван ће кренути у петак од Ужица и одржаће презентације у 14 градова Србије.ТОС је припремио и нову брошуру "52 укуса Србије" у којој је представљена гастрономска понуда.


Директор агенције за истраживање тржишта "Пропозитив" Саша Јовичић јепредставио резултате анкете, која је показала да 60 одсто домаћих туриста чине жене, да је просечна старост домаћих гостију 50 година и да је 32 одсто високо образовано. Око 80 одсто испитаника је прошле године путовало на одмор само у Србију, док је 20 одсто било и у Србији и у иностранству. Најпосећенија места су била Златибор, Врњачка бања и Сокобања.


Анкета је показала да је чак 16 одсто тражило информације о дестинацији на интернету, а највише су тражили смештај без хране. Услугама није било задовољно само два одсто.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 02 јун 2016 14:20
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Најновије од Гордана Дивнић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015