Logo
Одштампајте ову страницу

Дан бербе грожђа у Вршцу

Оцените овај чланак
(4 гласова)

crnogrozdjeБЕОГРАД - Дан бербе грожђа биће одржан од 15. до 18. септембра у Вршцу.

 

Ова прелепа манифестација биће промовисана и догађајем у Скадарлији данас у 18 часова на Малој Сцени код споменика Ђура Јакшић, уз грожђе, тамбураше и здравицу Винка Лозића.

 

У Дане бербе грожђа посетиоци могу бити део многобројних културних, спортских дешавања, као и разних изложби грожђа и вина -Традиционални програми, као што су Изложба грожђа, воћа и вина, Карневалска поворка, наградна игра «Грожђе из авиона», дечји маскенбал, избор за МИС Бербе, уличне трке, Грожђебалска гитаријада у Дому омладине и други.

 Photo03

 

На Тргу испред зграде Општине биће отворена "Винска улица" где ће, поред вина "Вршачких винограда" гости моћи да пробају и вина свих приватних вршачких подрума, као и вина из других крајева Војводине и Србије.

 

Организатори и ове године очекују око 100.000 посетилаца, од чега велики број из суседне Румуније.

 


Покровитељ манифестације у част грожђа, вина и винограда која се у Вршцу прославља дуже од пола века "Дани бербе грожђа" је Општина Вршац, организатор Туристичка организација општине Вршац, а генерални спонзор кооперација “Вршачки виногради” Profinex SRB.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 13 септембар 2016 21:05
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Најновије од Вукица Сотировић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015