Logo
Одштампајте ову страницу

Кредити за подстицање туристичке понуде

Оцените овај чланак
(2 гласова)

vodice3343434БЕОГРАД – Министарство трговине, туризма и телекомуникције расписало је јавни конкурс за доделу кредитних средстава за унапређење квалитета туристичке понуде и интензивирање њеног коришћења.


Додела средстава се односи на оне који се одлуче да унапреде маркетинг домаће угоститељске понуде, рестаурацију руралних објеката и њихово претварање у туристичке капацитете, изградњу туристичке инфраструктуре, као и усклађивање туристичких капацитета са Законом о туризму.


Право на коришћење кредитних средстава имају привредна друштва и предузетници који су регистровани за обављање делатности у области туризма, као и пољопривредна газдинства која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава у складу са Законом о пољопривреди и руралном развоју.


Рок за подношење захтева је 1. новембар 2017. године.

 


Прошле године, у циљу подстицања развоја домаћег туризма, Министарство трговине, туризма и телекомуникација донело је одлуку да туристичке агенције и организатори путовања, могу да остваре право на субвенцију за организовано довођење најмање 15 страних туриста за остварених минимум три ноћења са доручкком и смештајем у категорисаним угоститељским објектима.


Међутим то није дало резултате, па је Министарство одлучило да осмисли нов вид подстицаја развоја туризма у Србији.


Више о конкурсу прочитајте ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 19 фебруар 2017 16:20
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015