Кућа Добрих Вести

Login

За историјски лет Иване Шпановић – новчана награда

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sapnovicБЕОГРАД - Држава је донела одлуку да додели новчане награде за спортске резлтате у износу од по 20.000 евра Ивани Шпановић и њеном тренеру Горану Обрадовићу за освојену златну медаљу на Европском првенству у дворани одржаном у Београду у олимпијској дисциплини – атлетика, скок у даљ.


Доношење овог решења, на седници Владе Србије, како се саопштава из Владе, од веома важног интереса је за развој и афирмацију спорта, за што бољу мотивацију и припрему спортиста за постизање бољих резултата који ће допринети афирмацији наше државе, па је самим тим од великог значаја и интереса за Републику Србију.


Ивана Шпановић обећала је спектакл и то нам је и приредила. У препуној „Комбанк Арени“, скочила је преко свог личног, државног рекорда и остварила трећи најбољи резултат у дворанским такмичењима свих времена.


Са 7.24 метара освојила је прво место и прву златну медаљу за Србију на овом Европском атлетском првенству у дворани где је Београд град домаћин.

 


Ивана Шпановић и њен тренер Горан Обрадовић вредно су и стрпљиво радили, темпирали форму и низали успехе на светским и европским такмичењима неколико година уназад. Сви су без даха гледали и чекали резултат тог трећег скока и Иваниног историјског лета за медаљу.


„Публика је била мој ветар у леђа, хвала свима од срца, што сте ме бодрили и дали ми подршку. За ово сам се спремала и ово сам очекивала и не могу замислити боље место за један овакав резултат“, рекла је европска шампионка у скоку удаљ.


Ивана је овим скоком надмашила и дужину од 7.19 којом је Тијана Бартолети узела златну медаљу у Риу 2016 на Олимпијским играма где је она освојила бронзу. Ово је и најбољи скок у дворани у 21. веку.


Њене конкуренткиње дале су све од себе, али то није било ни близу Иваниног најбољег резултата. Сребрну медају освојила је Јуџин Лорен са скоком од 6.97м који је уједно и национални рекорд Велике Британије, а бронза је припала Немици Клаудији Саламн Рат са 6,94м, личним рекордом.

 

Извор: Кућа добрих вести/Атлетски савез Србије


Последњи пут измењено петак, 10 март 2017 19:48
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија