Logo
Одштампајте ову страницу

Добре вести из Голубачког града

Оцените овај чланак
(2 гласова)

5vrajda56565БЕОГРАД - Просторна културно-историјска и природна целина Голубачки град једна је од најатрактивнијих туристичких дестинација на Дунаву.


Обнова Голубачке тврђаве, која подразумева реконструкцију и конзервацију саме Тврђаве, изградњу путне обилазнице и пробијање тунела, изградњу визиторског центра, спољно уређење и инфраструктуру, као и изградњу обалоутврде, непланирано траје већ неколико година.


И док ће твђава бити градилиште и ове године, дотле је од 15. марта 2017. године отворен Центар за посетиоце и део археолошког парка у оквиру Туристичког простора Тврђава Голубачки град.


По речима Др Искре Максимовић, директорке Друштва "Тврђава Голубачки град д.о.о", „26. марта 2017. године пристао је и први брод јер смо у међувремену добили дозволу, регистрацију пристана. Био је то велики дан за нас, пристигла је и прва група туриста. За сада су то домаћи бродови али смо у процесу добијања регулације граничног прелаза и свега онога што је потребно за пристајање крузера. За сада имамо најаву редовне линије крајем маја – брод „Силвер Сар“ пловиће из Великог Градишта до тврђаве сваке суботе, а брод „Аqуа Стар“ из Кладова, односно Костолца, сваког петка“.


У просторно културно-историјској и природној целини Голубачки град, коју је и пре почетка сезоне посетило преко 1.000 туриста, у току је нова изложба археолошких налаза који су пронађени током реконструкције.
Хронолошки припадају времену бакарног дома, па све до старијег турског доба, до 18. века. Комплекс је отворен од 10.00 до 17.00 часова сваког дана сем недеље“.

 

Извор: Кућа добрих вести/Istnews.com


Последњи пут измењено понедељак, 10 април 2017 21:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015