Кућа Добрих Вести

Login

Осма феријална роштиљијада на Ади Циганлији

Оцените овај чланак
(3 гласова)

rstoljccomБЕОГРАД - Феријални савез Чукарица организује 8. Чукаричку феријалну роштиљијаду под слоганом „Ћумуром са хумором“, као и 8. Чукарички фестивал фолклора у суботу, 13. маја, 10 - 19.30 часова, на Ади Циганлији – пикник терен.


Чукаричка феријална роштиљијада је туристичка, гастрономска и породична манифестација, која укључује такмичење у прављењу роштиља за око 120 такмичарских екипа.

 

Најбољи роштиљ одабраће представници Асоцијације кувара и професори Хемијско – прехрамбене технолошке школе.

 

Манифестација има хуманитарни карактер, јер се традиционално на дан Чукаричке феријалне роштиљијаде организује и Акција добровољног давања крви у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, као и презентација вештине пружања прве помоћи у сарадњи са Црвеним крстом Чукарица.


Чукарички Фестивал фолклора „Чукаричко се коло вије“, представиће традиционалну културу кроз наступе 22 фолклорних ансамбала са око 600 учесника. Фестивал је такмичарског карактера а бираће се најлепша девојка у народној ношњи и најоригиналнија мушка народна ношња.

Истог дана, одржаће се и Фестивал традиционалних спортских надметања у 21 спортској дисциплини (ходање на штулама, надвлачење конопца, бацање камена с рамена, ходање у џаковима, вишебој и друге).

На отварању ових прелепих дружења и такмичења говориће Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Ми намеравамо да уживамо, па позивамо и све вас да на овај леп начин искористите викенд.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 09 мај 2017 21:30
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија