Logo
Одштампајте ову страницу

Travel Channel поново снима емисију о Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

travellllllБЕОГРАД - Екипа најпознатијег ТВ канала о путовањима, Travel Channel, поново борави у Београду како би снимила емисију за овај канал, овог пута за серијал под називом Road Less Traveled/Пут којим се ређе иде.


После боравка у нашој земљи у децембру прошле године када је снимана епозода серијала Food Relay који се бави гастрономијом, екипа је одлучила да још једном посети Београд и Србију и сними нову емисију о нашој дестинацији, oбјавила је Туристичка организација Србије.


Пут којим се ређе иде / Road Less Traveled је серијал који се емитује од 2011. године и до сада има 13 сезона. Концепт серијала је такав да се у емисијама представљају дестинације света кроз локални идендитет, јединствено наслеђе поднебља, али и својеврсну авантуру водитеља Џонатана Лега (Jonathan Legg) који гледоцима често представља и спонтане ситуације које му се током путовања догоде.

                                uvaccccc

 

Дунав –трагови његовог порекла


У емисији о нашој земљи, Џонатан Лег ће се упутити Дунавом у Србију где га воде трагови његовог порекла, али и легенда о гробу Атиле Хунског у чију ће потрагу кренути. На том путу откриће и значајну заоставштину Римског царства на простору наше земље, локалитете везане за императора Константина Великог рођеног у Србији, и многе друге занимљивости из наше богате историје и културног наслеђа.


Публика широм света имаће прилику да на узбудљив начин сазна шта све „крије“ Београдска тврђава, зашто је наш град од давнина важна тачка за бројне народе који су га насељавали и шта караткерише српски менталитет. На пропутовању Дунавом по источној Србији, дознаће се како су се хранили римски владари, зашто је Голубачка тврђава браник хришћанства, по чему су посебне Рајачке пимнице и шта ће се догодити уколико вас пут наведе у неко од села Неготинске крајине.


Студијско путовање новинара Travel Channel организује Туристичка организација Београда, у сарадњи са Националном Туристичком организацијом Србије и Дунавским центром за компетенцију.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 15 јун 2017 22:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015