Logo
Одштампајте ову страницу

Шести регионални Сајам омладинског туризма

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mladina454545НОВИ САД - Шести регионални Сајам омладинског туризма – Youth Fair 2017, који ће бити одржан у Новом Саду на Тргу слободе и у Католичкој порти 03. и 04. јула, непосредно пред EXIT, спрема још једно спектакуларно издање музичког програма – GET EXITed.

 

Youth Fair 2017 ће и ове године, као опробану формулу за добар провод, имати свој сајамски и музички део. Публика ће се оба дана сајма, у вечерњим часовима, на Тргу слободе и у Католичкој порти проводити на свиркама најатрактивнијих извођача региона. Музички програм ће 3. јула почети свечаним тоном. Јединствени Симфонијски оркестар Нови Сад 2021, формиран у част кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, наступиће као Камерни оркестар састављен од 21 члана који у просеку имају приближно 21 годину како би и на тај начин симболично подржали Youth Fair 2017.

 

Новосадски асфалт ће осетити лавину ритма свих који буду стопалима и длановима пратили ритам бубњева Драгољуба Ђуричића& The Balkan Avalanche. Анти глобал етно панк је кованица за Неозбиљне песимисте који ће одржати добру атмосферу у публици својим увек енергичним наступом, како бисмо на крају прве вечери клицали светском мега цару Рамбу Амадеусу.

 

Провод уз музику се наставља и другог дана Youth Fair 2017-а, 4. јула, када ће прво засвирати Fast as we go far, након чега ће Nišville Jazzdance Band из Суботице размрдати поштоваоце џеза и тако присутне позвати на Нишвил, као још једну од важних манифестација у региону. Сви љубитељи легендарне групе „Смак“ уживаће у наступу групе Фрее Спиритс из Крагујевца и њиховом иновативном рок звуку. Култни београдски бенд Деца лоших музичара ће јаким звуком продрмати публику, да би се музички програм GET EXITed завршио увек спектакуларним перформансом хрватског алтернативног рок састава Лет 3.

 

Динамику Трга слободе пратиће и програм у Католичкој порти, где ће свирати Порта јазз ресидент банд, а све ће то употпунити плесне школе које ће презентовати свој начин забаве.

 

 

На позорници Католичке порте биће одиграна представа „Мушкарчине“, у режији Миње Богавац и Војислава Арсића, која је имала преко чак сто извођења, што је права реткост када је реч о алтернативном позоришту и младим ствараоцима, који се боре за њега. Ова представа је, по речима великог драматурга Јована Ћирилова, „на веома високом уметничком нивоу што је веома важно и често неуобичајено за представе које имају намеру да буду ангажоване“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 24 јун 2017 20:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015