Logo
Одштампајте ову страницу

Перу – препоручена дестинација за 2017

Оцените овај чланак
(2 гласова)

makcuuuuuБЕОГРАД - Пратећи податке Светске туристичке организације (UNWTO) по којима "Свакога дана више од три милиона туриста прелази међународне границе, а сваке године скоро 1,2 милијарде људи путује у иностранство”, туристички водич Lonely planet сваке године, под насловом “Наша препорука онога што треба да посетите”, предложи шта неизоставно треба обићи.


Како су САД и Шпанија и даље најпосећенији, а у стопу их прате Кина, Француска, Немачка, али све више и Јужна Америка, тако је Lonely planet, као први на листи од десет региона које треба посетити у 2017.години, ставио  и регион Choquequirao, поред Мачу Пикчуа последње упориште Инка.


Предлог Lonely planeta слаже се и са већ исказаним инртересовања туриста, будући да се међу земљама Јужне Америке – Аргентини, Бразилу, Перуу, Колумбији, Боливији и Чилеу, које се, обједињене у туристичку туру, налазе у све већем броју понуда светских туроператора, највише почео да издваја Перу.


Ову земљу, сведока мистичног царства Инка у Светој долини и на Мачу Пикчуу, у којој извире највећа, најдужа и најтајанственија река Амазон, у којој Анди додирују небо а непрегледне плаже запљускује Тихи океан, чији главни град Лима никада нема кишу а препун је зеленила, и за коју се сматра да има једну од најбољих кухиња на целом свету, посетила је екипа Internet Serbia Travel Newsa.


За Перу прве асоцијације су једно од седам нових светских чуда - Мачу Пикчу, утабана туристичка рута, главни град Перуа и "Улаз у краљевство Инка" - Лима, у којој никада не пада киша а све је пуно зеленила, непрегледни Анди, перуански нобеловац - Марио Варгас Љоса, ламе и алпаке, од чије се мекане вунице праве прекрасни предмети са богатим шарама Инка, житарице попут киное, чије, маке и других. А онда овај свет нових боја, мириса, укуса, обичаја и адреналина, нарочито када се открије Амазонија, почне да се отвара.

                                                 amayonijadddd

 

Први сусрет са Перуом је Лима, град на литици изнад Тихог океана који је 1535.године основао Франциско Пизаро. Ни данас није баш сасвим јасно како је овај педесетогодишњи неписмени војсковођа успео да са војском од свега 200 људи, додуше са моћним пушкама и коњима које Инке никада нису виделе, преносећи заразне болести попут малих богиња, на које је домородачко становништво, изнурено петогодишњом неслогом, било неотпорно, пороби царство које се простирало од југа Колумбије до централног Чилеа. Назвао га је Ciudad de los Reues или у преводу "Град краљева".


Овај "краљевски" град са око 12 милиона становника, и незамисливим саобраћајним хаосом, препун је контраста. Од богатих четврти, попут Сан Исидра, са небодерима и раскошним вилама са уређеним парковима и још уређенијим правилима понашања за "мућаће", кућне помоћнице из редова локалног становништва, шопинг центрима и скупим ресторанима, преко старог, туристима интересантног Мирафлореса и колонијалних зграда, до малих шарених кућа невероватних конструкција, налик на фавеле.

 

Извор: Кућа добрих вести/Istnews.com


Последњи пут измењено субота, 22 јул 2017 21:47
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015