Logo
Одштампајте ову страницу

Едукативна радионица: како до сеоског туризма

Оцените овај чланак
(1 Глас)

SEOSKITURIAMSDFDFDБАЧКА ТОПОЛА - Туристичка организација општине Бачка Топола Вас позива на едукативну радионицу са темом:„Пословање даваоца угоститељских услуга у домаћој радиности и сеоским туристичким домаћинствима“.

 

Едукација се одржава 3. новембра.2017.године у скупштинској сали општине Бачка Топола, у Бачкој Тополи, улица М. Тита 30 са почетком у 11 часова, преноси портал backatopola.org.rs.

 

Зашто обука у сеоском туризму?

 

Сеоски туризам као специфична туристичка грана окренут је сеоским домаћинствима која у својим објектима пружају услуге смештаја и хране, као и низ пратећих садржаја за потенцијалне туристе. Едукација у сеоском туризму има за циљ да понуђаче услуга обучи савременом приступу у креирању производа као и да им приближи могућу лепезу услуга које се нуде у оквиру сеоских домаћинстава. Такође, едукација пружа могућност побољшања квалитета услуга које се нуде, развија предузетничке способности власника објеката у оквиру сеоског туризма и представља начин за савладавање пословних проблема, који се углавном јављају након одређеног периода рада.

 

Коме је едукација намењена?

 

Едукација је усмерена ка сеоским домаћинствима, категорисаним али и оним која то још нису, као и оним која тек желе да се категоришу. Такође, едукација је намењена младима који желе да се укључе у туристичку делатност, али и свима другима који се овом делатношћу већ баве као што су запослени у туристичким организацијама, особама укљученим у сеоска домаћинства и регистрована пољопривредна газдинства на простору Војводине. Посебан сегмент едукације ће бити и финансијско пословање где интерес могу да нађу и радници из локалних самоуправа који се баве туризмом.

 

План и програм едукативног дана

 

11:00 – 11:15 Упознавање са учесницима и организација радионичког дана

11:15 – 11:30 Значај сеоског туризма за локалну заједницу

11:30 – 12:30 Законско-правна регулатива за пословање у сеоском туризму – Марица Косановић дугогодишњи, менаџер за туризам, туристички радник и члан комисије за категоризацију смештаја при локалној самоуправи града Зрењанина

12:30 – 13:15 Примена маркетинга у продаји туристичких услуга у сеоским туристичким домаћинствима – Драгана Арсенијевић, дипломирани економиста за туризам, стручни консултант у области туризма

13:15 Дискусија

 

Сви учесници ће бити анкетирани о развоју сеоског туризма у оквиру своје Општине како би се утврдили проблеми и дефинисали стратешки правци развоја.

 

Пријаве за радионионицу извршити у Туристичкој организацији општине Бачка Топола, Главна 12 од 8 -14 часова или на тел. 024/711-020.

 

Извор: Кућа добрих вести/backatopola.org.rs


Последњи пут измењено среда, 01 новембар 2017 10:40
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015