Logo
Одштампајте ову страницу

Заједничка туристичка тура Србије и Македоније

Оцените овај чланак
(1 Глас)

turamkedionoija89898БЕОГРАД - Србија је прошле године од туризма зарадила више од 1,2 милијарде евра, што је за 14,5 одсто бољи резултат него годину дана раније.

 

Све је веће интересовање туриста, пре свега из прекоокеанских земаља, за овај део света али, коликогод да је Србија земља која има много да понуди од историје, преко културе, природе, егзотике, гостољубља, до гастрономије, толико сви ти туристи, у оквиру својих путовања од 7 до 14 дана желе да обиђу што више земаља и дестинација.

 

Подстакнуто том чињеницом Удружење за туризам Привредне коморе Србије (ПКС) на прошлогодишњем Београдском сајму туризма, заједно са Комором Црне Горе, представило је заједнички туристички производ “Wild Soul of Europe“ у оквиру којег је осмишљено 7 различитих тура кроз обе земље.

 

Будући да се пројекат показао добрим, Удружење за туризам ПКС на овогодишњем Сајму туризма у Београду представља нови заједнички производ, овога пута са Стопанском Комором Македније. Управо је завршен цео пакет од 3 туре чији ће организатори путовања из Србије бити рецептивне туристичке агенције „Магелан“, „Робинсон“ и „Panacomp“.

 

По речима Тијане Маљковић, секретарке Удружења за туризам ПКС, “Ове туре заснивају се на 3 теме: вино и гастрономија, религија и природне лепоте обе земље. Биће промовисане са гарантованим поласцима за 2019. годину као и са ценама за групне туре.

 

Брошура на енглеском језику, која ће бити преведена и на друге језике, првенствено је намењена далеким тржиштима као сто су Емирати, Кина, Јапан, Индија, Иран, Сједињене Америчке Државе и друге прекоокеанске земље. Заједнички туристички производи Западног Балкана, чија промоција може бити финансирана од стране КИФ-а (Коморски инвестициони форум ЗБ6) морају да обухватају минимум 3 земља, те је план да се ова 2 производа, која су већ организована од стране ПКС-а, прошире на додатне земље у региону.

 

Уз пласирање и промоцију заједничких производа који обједињују регионалну понуду, државе које су укључене морају у сарадњи са Коморама и Министарствима да раде на усаглашавању визних режима, стандарда услуге и смештаја у складу са културом и обичајима туриста са нових тржишта, на едукацијама запослених у целом сектору услуга, као и на заједнички усаглашеним кампања на далеким тржиштима уз подршку националних авио превозника”.

 

Извор: Istnews.com/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 19 фебруар 2018 13:10
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015