Logo
Одштампајте ову страницу

Међународна конференција-Туризам наслеђа

Оцените овај чланак
(5 гласова)

kreaonskosselo454545Четврта Београдска међународна конференција из области туризма БИТЦО (Белграде Интернатионал Тоурисм Цонференце) биће одржана 23. марта 2018. године у организацији Високе туристичке школе из Београда. 

 

Почетак конференције предвиђен је за 10 часова када ће се присутнима обратити др Мирослав Кнежевић, државни секретар за туризам у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

 

Сходно томе да је 2018. проглашена Европском годином културног наслеђа, са циљем промовисања богатства и различитости културне баштине у Европи, Висока туристичка школа струковних студија из Београда, ове године придружила се актуелном тренду са темом Туризам наслеђа: концепти, праксе, развој.

 

Међу кључним говорницима из иностранства биће и угледни научници, као што су: Ајлин Орбашли са Оксфорд Брукс Универзитета из Велике Британије, Даниела Ангелина Јелинчић са Института за развој и међународне односе из Загреба, Република Хрватска, Стивен Бојд са Улстер Универзитета из Белфаста, Велика Британија, Јанив Пориа са Универзитета Бен-Гурион у Израелу и Кајл Милман са Дењуб Универзитета у Кремсу, Аустрија.

 

Конференција бити закључена панел дискусијом и округлим столом на тему „Туризам наслеђа у Србији: проблеми заштите, презентације и одрживог развоја“. Том приликом говориће домаћи стручњаци и представници надлежних институција из Србије.

 

 

Учесници панела указаће на своја искуства стечена током дугогодишње праксе у раду на пословима заштите и презентације српске културне баштине, истичући главне проблеме али и позитивне примере у развоју овог битног сегмента домаћег туризма.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 22 март 2018 12:38
Владимир Павковић

Рођен 1974. године у Београду. После основних академских студија из области

туризма на Факултету организационих наука Универзитета у Београду завршава

мастер и специјалистичке академске студије из области маркетинга и односа с

јавношћу. Тренутно је студент докторских студија на истом факултету. Запослен је

на Високој туристичкој школи где држи наставу из неколико предмета на основним

и специјалистичким студијама. У овој установи је и део тима Центра за односе с

јавношћу и међународну сарадњу. Аутор је више научних радова и новинарских

текстова. Посебна област интересовања су му односи с јавношћу, медијске

комуникације, медији, новинарство и туризам.

Најновије од Владимир Павковић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015