Logo
Одштампајте ову страницу

Манифестација „Новосадски цветни трг“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

cvetnitrgggggggggБЕОГРАД – Манифестација „Новосадски цветни трг“ одржаће се од 3. до 10. маја у Новом Саду.

 

На тргу ће бити организован фестивал и продајна изложба пролећног расада и цвећа, изложба рукотворина и производа старих заната, уникатног накита, ручно рађених производа разним техникама (вез, плетење, декупаж, кожна галантерија), производјачи вина, ракија, ликера, производјачи меда, производјачи органске хране и препарата од органски произведених производа, грнчари, производјачи сирева и домаћих производа од меса, произвођачи ручно радјених бомбона и посластица, расадничари, а биће уприличена и изложба ситних животиња и други слични садржаји.

 

За време трајања манифестације биће одржане тематске радионице за предшколску и школску децу, на тему обуке за расадјивање цвећа, прављења пластеника, „гарден-баг“, упознавања и разликовања једногодишњих и вишегодишњих биљака, садње четинара, прављење компоста.

 

Током фестивала, на радионицама ће се деца и заинтересовани посетиоци и учесници догађаја упознати са смањењем ризика по животну средину и спречавањем негативних ефеката климатских промена у урбаним срединама, кроз спроводјење акција праћења инванзивних биљних врста и сузбијања амброзије, како би се створили бољи услови за живот становништва.

 

Поред тога, у складу са Програмом “За чистије и зеленије школе у Војводини” , деца ће имати прилику да изложе своје најкреативније радове израђене од рециклираног материјала.

 

Сви који желе да узму учешће на фестивалу могу се јавити на број телефона 0605315551 код Војислава.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 26 април 2018 11:38
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015