Кућа Добрих Вести

Login

Опростите, само велика срца могу да праштају

Оцените овај чланак
(5 гласова)

predragdamnjanovicuvodnaНИШ - Очистите се лоших мисли, због вас самих. Тај отров вам није потребан. Опростите, и пустите то у заборав - ваша душа је сувише велика да би била злопамтило. Само велика срца могу да опраштају, баш зато што су велика, зато што их убод не може толико повредити, јер су много већи од тог убода, пише Предраг Дамњановић у свом есеју о самоспознаји и љубави, чији девети наставак објављује “Кућа добрих вести” .

Сви имамо велико срце. Разлика је само желимо ли да "прегазимо" неправду, или да останемо са њом оплакујући себе.
Будите и велики и широки у срцу.
Лакше се живи када се ослободимо осећаја да је над нама почињена неправда.
Због себе - ослободите душу тих тегова.
Волите.
Што више волите – љубав ће све више расти у вама – и све ћете је више имати.
Када волите – чините то чиста срца – волите из љубави – зато што волите неког или нешто – а не да бисте били вољени.

Љубав која није условљена је најчистија љубав

Јер управо љубав која није условљена (да вам буде враћена) јесте најчистија љубав – најузвишенија.
Све док волите да бисте били вољени – чините грешку.
Прво, зато што постајете роб очекивања (а објаснио сам зашто су очекивања штетна), а друго зато што то није чиста љубав (већ прорачуната), а таква љубав вам неће пружити блаженство и истинску срећу.
Волите из срца – будите извор љубави, преплавите своје срце љубављу, не дозволите да вам очекивања стегну срце и изазову страх.
Срце које воли чистом љубављу је срећно срце. Неоптерећено очекивањима.
Немојте да штедите и ускраћујете другима љубав – нећете тако ускратити љубав другима – већ себи, бићете стегнути у срцу.
Опустите своје срце – нека буде широко – нека се његова љубав шири свуда око вас – само тако оно неће бити у грчу – а једино када срце није у грчу можете да осетиту најузвишенију љубав и најблаженија осећања.

Много је важно да волите себе, цео свет и природу

Волите себе. Много је важно да волите себе, јер да бисте затворили круг љубави морате све да прихватите и свима да опростите (да бисте се ослободили љутње), морате и себе да прихватите и да заволите себе, као најузвишенију љубав. Немојте замерати себи за грешке које сте починили из страха, удаљени од љубави. То би било као да се љутите на неког ко је опсовао у сну – несвестан псовке исто као што сте ви били несвесни своје грешке. Опростите себи. Заволите себе, јер сте ви биће које има предивну душу, пуну љубави према свима.
Заволите све – цео свет. Нека круг љубави буде потпун у вама. Волите свет, и свет ће волети вас. Волите природу, она никада није ни престајала да воли вас.
Природа је увек у савршеној равнотежи, колико год да то из нашег угла не делује тако. Када кажем природа мислим на цео универзум. Природа на нашој планети можда није у равнотежи (јер је човек уништава), али на глобалном нивоу - у целом универзуму - све је у савршеној равнотежи - енергија је у равнотежи. Негде је има мање, негде више (у даљем тексту ћу објаснити зашто мањак није дисбаланс), али на глобалном нивоу то је у равнотежи. И увек ће бити.
Енергија тежи да буде иста свуда. И биће. Осетите то, све што треба да урадите је да схватите да сте неотуђиви део те савршене креације - део те савршене равнотеже - део природе.
Заволите свет као да волите себе - јер сте део њега - у одређеном смислу ви сте тај свет. Нека круг љубави буде потпун у вама.
Широки у срцу и поштеђени очекивања, љубоморе, презира и љутње - просто ћете само волети – без присуства лоших мисли и лоших осећања.

Постаните извор љубави – поклањајте је несебнично другима

Блаженство, мир, спокој, радост и огромна најузвишенија љубав су једном речју пут којим постајете ослобођени.
Кажем ослобођени – јер ваша љубав најзад не зависи од других – не зависи од спољног утицаја, од људи и догађаја – већ зависи само од вас – то блаженство ће најзад зависити само од вас – биће ваш мир, ваша снага, ваш ослонац, ваша енергија, ваша воља – да волите све више и све јаче – читав свет!
Осећај ослобођености је најлепши осећај који можете приредити својој души – и оно што је најбитније – осећај који траје – који вам неће побећи када га једном спознате.
Најзад, целим бићем ћете постати најузвишенија љубав онда када осетите у себи потребу да дајете љубав - несебично.
Тај осећај је у вама одувек био присутан, али постаће још израженији.
Нећете давати јер знате да тако треба, већ ћете заиста осетити унутрашњу потребу да дајете љубав - она ће у вама до те мере нарасти да ће једноставно морати да изађе ван, сама од себе - имаћете је у себи довољно - и осетићете природну потребу да је пружите и другима.
Постаћете извор љубави, а то је најблиставији тренутак у животу човека.
Ви ћете бити ти који шире позитивну енергију и љубав.
Човек је срећан када ствара. Давање је, такође, креација - стварате бољег себе - стварате бољи универзум - и цело ваше биће постаје прожето љубављу и радошћу стварања - радошћу креације.

                                                                                                                                                                               Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 13 јануар 2013 16:15
Предраг Дамњановић

Програмер, оснивач два велика сајта у Србији www.vesti.rs и
www.mycity.rs, дуги низ година води своју фирму из Ниша. Игром
судбине, због церебралне парализе од рођења и немогућности да
детињство проведе на улици као сва остала деца, још у раној младости
се почео бавити компјутерима. По природи увек позитиван, живи и дише
љубав, ужива у свакој секунди живота. Пише поезију у слободно време.

1 Коментар

  • Anonimno

    * Jeste dobro,odlično i dragoceno ono što je od Boga *

    * Treba znati da onaj što ovo piše,jeste u svemu manji u odnosu na vas * Delovanje na povratak ljudi u svoje zemlje koji su u evropi i svetu * Na umu imati da,vlasti vaše zemlje,vlasti u svetu i vlasti u evropi,jesu vlasti od Boga kroz narod postavljene * Ohrabrenje od strane vlasti i države da,hoće biti mnogo bolje narodu u tvojoj zemlji * Ti sve možeš * Bog jeste sa vama * U tvom srcu jesu reči isceljenja * Ti si dragocen(a) u mojim očima,veli Gospod * Otvori svoje srce * Onaj narod koji je mali,ustvari jeste veliki narod * Vi ste predivni,i ono što je u vama,dar je od Boga * Znajući koliko ste veličanstveni i predivni u očima Gospodnjim,malo po malo,sve veći broj vašeg,i naroda evrope i sveta,vas će prihvatati * Vi imate um Božiji * Ne bojte se nevolja što ponekad naidju * U svakome danu,nova je milost Gospodnja * Sa potpunom slobodom,ohrabrujte svoj narod * Vi znate kako da delujete,jer nad vama jeste ruka nevidljivog Boga * Večna je ljubav Gospodnja * Neka vas vodi ono što je ponizno,i o ovome govori Bog * U ime Gospoda Isusa Hrista,na svemu i za sve,Bogu i nebeskom Ocu slava i hvala *

    Anonimno четвртак, 31 јануар 2013 09:20 Линк коментара

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија