Logo
Одштампајте ову страницу

Љубав дуга 87 година

Оцените овај чланак
(5 гласова)

87-godinaБредфорд – Становници британског града Бредфорда (Bradford) 107-годишњи Карам Чанд (Chand) и његова седам година млађа супруга Катари требало би ускоро да се нађу у „Гинисовој књизи рекорда“. То треба да се догоди, не због својих година, које су саме по себи импресивне, већ због нечег још импресивнијег –87 година дугог брачног стажа.

И није то само брак дуг скоро девет деценија, већ брак пун љубави.

„Ја своју супругу неизмерно волим и волео бих да проживим крај ње још 80 година“, преноси Карамове речи британски лист „Дејли мејл“ (Daily Mail).

Њихов брак, што је посебно занимљиво, био уговорен родитељским договором, али се љубав брзо родила. Осим љубави и дуговечности за  дуги брачни стаж треба да захвале још неким „ситницама“, које би се могле формулисати у пет савета:

 Пет савета за дуговечност брака

1. Увек будите верни једно другом: када уђете у брак са неким обавезујете се да ћете тој особи посветити живот, па чак и кад су времена тешка немојте да мислите да је тамо негде боље.

2. Брините се једно о другом најбоље што умете и на сваки могући начин, било да је у питању припремање јела, држање за руку или пружање охрабрења и утехе у неком тешком тренутку.

3. Будите толерантни једно према другом: свако има лоше навике или особине које могу да делују иритирајуће, али морате да будете толерантни и да схватите да нико није савршен.

4. Слушајте једно друго: то је најважнија ствар у једној вези. Људи данас више не слушају зато што су сувише заокупљени послом или телевизијом. Саслушајте проблеме и бриге свог партнера сваког дана зато што ћете тако бити у могућности да му помогнете и да га учините срећнијим.

5. Поштујте друштвене и религијске вредности: поштујте, волите, цените свог партнера и брините се о њему – увек се опходите према свом брачном другу онако како бисте волели да се он опходи према вама.

Свему овоме Карам додаје још и смех и нераздвајање:

„Нисмо се раздвајали више од 50 година. И свугде идемо заједно“, каже он.

С обзиром на искуство које имају, чини се да њиховим саветима ваља веровати. А, искрено, и не делује тешко, зар не?

                                                                      Извор: Кућа добрих вести/Daily Mail


Последњи пут измењено среда, 23 јануар 2013 13:32
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Најновије од Мирјана Јовановић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015