Logo
Одштампајте ову страницу

Привлачимо позитивне догађаје – моћ визуелизације

Оцените овај чланак
(7 гласова)

predrag-damnjanovic-uvodnaБЕОГРАД - Визуелизација није ништа друго до привлачење исте енергије коју имамо у себи. Ако страх привлачи догађаје којих се бојимо - зашто не бисмо искористили исту методу привлачења само у обрнутом правцу - привлачећи позитивне догађаје, пише Предраг Дамњановић у свом есеју о самоспознаји и љубави, чији десети наставак објављује “Кућа добрих вести”.

У делу текста под називом “Моћ визуелизације”, Дамњановић објашњава да страх успева да привуче догађаје јер ствара одговарајућу (негативну) енергију у нама - исту енергију какву бисмо имали када би се остварило оно што нас плаши.

У одређеном смислу, оно чега се бојимо се "одвија" у нама, и ствара енергију какву би створило да се заиста одвија у стварности. Тако створена енергија (у нама) привлачи из спољашности исте такве енергије, и онда у нашој стварности заиста и дође то чега се бојимо, дође привучена енергија.

Исти тај принцип можемо искористи и за привлачење позитивне енергије, позитивних догађаја. Процес дакле функционише исто и за позитивну и за негативну енергију.


Створити осећај радости у себи


Да бисмо привукли позитивне догађаје - треба у себи да створимо исту ону радост коју бисмо имали када би дати догађај заиста постао стваран.

Таква радост се ствара помоћу визуелизације - замишљајте жељени догађај (жељену ствар), уживите се замишљајући - као да се догађај заиста догађа, маштајте о детаљима из тог догађаја, уживајте у маштању, осетите као да се он заиста дешава.

Ову методу често користе успешни људи, менаџери успешних компанија, они врло добро знају да визуелизацијом неког лепог догађаја испуњавају себе срећом, а срећа заиста лако привуче нову срећу, и доста често се и оствари оно што су визуелизирали.

Игром случаја (као да сам знао), одувек имам замисао како мој живот треба да изгледа у будућности.

Да ли ћете се зачудити ако вам кажем да имам неварљив осећај да се мој живот креће управо у смеру који води ка ономе о чему одувек маштам?


Важно је имати визију своје будућности


Много је важно да имате визију своје будућности, и да уживате док маштате о њој.

При том - битно је да не упаднете у клопку "жељења" - осећај жеље ће бити контрапродуктиван – ако "желите" онда ће вам универзум слати још енергије "жељења" - универзум шаље увек оно што осећамо у себи. Осећај жеље ће привући још жељења - а не оно што желимо. Стално ћемо желети, уместо да дату ствар заиста и добијемо.

Очекивања - заборавите на њих. Објаснио сам колико су штетна.

Немојте ни желети ни очекивати.

Напросто уживајте у маштању - осећајте као да се то заиста дешава - и оно што је у вама ће постати ваша стварност! Енергију коју створите маштањем (визуелизацијом) ће бити не само у вама - већ ће доћи и око вас - постаће ваша стварност.

Извор: Кућа добрих вести


Предраг Дамњановић

Програмер, оснивач два велика сајта у Србији www.vesti.rs и
www.mycity.rs, дуги низ година води своју фирму из Ниша. Игром
судбине, због церебралне парализе од рођења и немогућности да
детињство проведе на улици као сва остала деца, још у раној младости
се почео бавити компјутерима. По природи увек позитиван, живи и дише
љубав, ужива у свакој секунди живота. Пише поезију у слободно време.

Најновије од Предраг Дамњановић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015