Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс "Европске школе за живот планете"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

 skola1Светски фонд за природу (WWF) и Ерсте Фондација организовали су нови конкурс међународне школске иницијативе за заштиту животне средине - "Европске школе за живот планете".

Ученици узраста од 13 до 16 година, из Аустрије, Бугарске, Хрватске, Чешке, Мађарске, Молдавије, Румуније, Србије, Словачке, Словеније и Украјине, позвани су да развијају пројекте заштите природе, на тему еколошког отиска и здравих река.

Учешће је бесплатно, а рок за пријаву је 9. јул ове године.

Детаљније информације и пријаве могу се наћи на овом сајту.

 

Прекогранична еко-акција

 

Завршетак иницијативе ће бити обележен заједничком прекограничном еко-акцијом у свим земљама учесницама.

Школска иницијатива за заштиту животне средине почиње једнонедељном академијом која се одржава у Аустрији, од 27. септембра до 2. октобра 2013. године, где ће учествовати ученици и професори.

Кроз радионице и активности на отвореном, еко-педагози Светског фонда за природу и стручњаци на пољу заштите природе ће упознати ученике и њихове професоре са темама пројекта:"Еколошки отисак - глобални ефекти потрошње", "Дунав - европска линија живота" и "Активно грађанство - како мобилисати и мотивисати друге".

                                                                                                                   Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 01 мај 2013 12:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија