Кућа Добрих Вести

Login

novagodinareceptsrecadfdfdfdf“Узети 12 месеци, добро их очистити од горчине, себичлука, цепидлачења и страха.

 

Сваки месец пажљиво исецкати на 30 или 31 дан, тако да је залиха довољна за годину дана.

 

Сваки дан посебно испунити надевом: од једне трећине рада, трећине душевне ведрине и трећине хумора - уз додатак три кашике оптимизма, једне кашике стрпљења, зрнцета ироније и прстохвата такта. Ту масу прелити обилно љубављу.

 

Готово јело украсити букетићем ситних пажњи и сервирати га сваког дана, са обавезном ведрином, уз шољу доброг освежавајућег чаја."

 

Овај рецепт књижевника Мирослава Aнтића звучи једноставно. Али да ли га је лако испоштовати? Знамо, да би рецепт успео, мера мора да буде тачна. Зато пронађите своју меру!

 

Тешко је, да. Али, није немогуће. Морамо остати људи и поред свега што нам се догађа. Година за нама је била изазовна, а година пред нама неизвесна. Немојте се плашити. Само прихватите себе. Своју рационалну и ирациoналну страну. Своје врлине и своје мане. Поштујте свој народ и друштво. Све што се догађа протеклих месеци, није лако. Видели смо, људска природа и поред технолошког напретка, није напредовала. Рат у Украјини је то покаазао.

 

Треба као друштво и целокупна цивилизација да освестимо шта желимо и куда идемо. Похлепа мора да буде савладана и да правда надвлада. Праведно друштво у коме се поштује једнакост шанси за све, без обзира на статус и положај у друштву, нешто је чему треба тежити. Друштвене неједнакости нису никада биле веће. Морамо се, изворно, вратити вредностима које чине човека – човеком и друштво – друштвом.

 

Све креће од нас, од појединаца. Буди човек! Без нашег препознавања добра, без нашег промишљања и делања у правцу добра, добробит ће остати само идеал коме тежимо.

 

Кућа добрих вести свим читаоцима жели свако добро у Новој години и да свако изабере свој рецепт како би му била што лепша. Знамо да то знате и можете!

 

Срећна Нова Година!

 

 

Извор: Кућа добрих вести

субота, 31 децембар 2022 19:23
Објављено у Љубав
Написала
Опширније... 0

ljubavinjenanalicjaaaaaaНОВИ САД - Радионица „Љубав и њена наличја“ биће одржана у четвртак 28. фебруара, од 18 чаосва у Омладинском клубу ОПЕНС, Лазе Телечког 2, у Новом Саду.

четвртак, 28 фебруар 2019 12:55
Објављено у Љубав
Написала
Опширније... 0

snupiБЕОГРАД – Недавно је на Новом Београду у Блоку 62 освануо графит којим је тајанствена особа честитала својој драгој особи рођендан!

среда, 03 август 2016 20:59
Објављено у Љубав
Написала
Опширније... 0

mestozaljubljenjefiksnaБЕОГРАД/НОВИ САД - „Кући добрих вести“ није могло да промакне тако романтично место као што је ово које вам представљамо на фотографији – „Место за љубљење“.

петак, 14 фебруар 2014 10:03
Објављено у Љубав
Написала
Опширније... 0

nikolavitasБЕОГРАД - Комеморативно књижевно вече посвећено Николи Витасу, књижевнику који је, пре свега, волео људе, а љубав му била у жижи стваралаштва, одржано је вечерас у библиотеци „Мома Димић“ у београдском насељу Миријево (општина Звездара) у организацији књижевног клуба „Мала птица“, чији је Витас био један од оснивача.

среда, 18 децембар 2013 00:39
Објављено у Љубав
Написала
Опширније... 0

grafitБЕОГРАД - Још један нежан и романтичан графит може се видети на београдским улицама, тачније на једној од зграда на булевару Краља Александра, код трамвајске станице у близини спортског центра „Олимп“.

четвртак, 19 септембар 2013 12:11
Објављено у Љубав
Написала
Опширније... 0

predragdamnjanovicНИШ - Љубав у свима нама потиче од истог извора, ми смо сами једна иста љубав. Разлика је само у томе што су неки спознали и осетили то, а неки још траже одговор, још увек се питају КО СУ, пише Предраг Дамњановић у свом есеју под називом “Љубав у нама”, чији 14. и последњи наставак, бар за сада,  уколико не уследи наставак, објављујемо управо данас на прву годишњицу наших интернет новина.

среда, 11 септембар 2013 08:00
Објављено у Љубав
Написао
Опширније... 4

predragdamnjanovicНИШ - Поновићу – волите. Оног трена када сваки ваш покрет буде проткан љубављу – живот добија своју дубину, сврху, смисао, поручује Предраг Дамњановић у закључном делу свог есеја о самоспознаји, чији 13. део објављује “Кућа добрих вести”.

понедељак, 08 јул 2013 17:28
Објављено у Љубав
Написао
Опширније... 0

grafitljubaviБЕОГРАД - На једној од зграда у близини Цркве Светог цара Лазара – Лазарице, недалеко од Градске болнице на Звездари, у Београду, неко веома заљубљено срце је исписало графит “Не рачунам време, време што без тебе пролази”. 

Све је написано посебним словима и украшено разним детаљима, али што је најважније - одише љубављу, што и у нашим срцима наду буди.
То је порука која сведочи да осећајност, романтика и поетичност у данашње време нису изгубљени, да ипак постоје.
Право “освежење” у низу разних графита не баш примерене садржине, који се могу видети широм града.
На крају крајева, то је графит који би могао да у најмању руку буде симпатичан и најжешћим противнцима графита.

Позив читаоцима "Куће добрих вести"

"Кућа добрих вести" позива своје читаоце да фотоапаратом, камером или пером забележе овакве лепе изјаве нежности, лепе поруке, птицу у лету, излазак Сунца, овековече неки леп моменат у животу, свом или туђем, и пошаљу нам фотографију уз одговарајући текст. Врло радо ћемо то објавити на својим страницама - као мале цртице љубави, лепоте и доброте. Забележите осмех на лицима наших суграђана, пробудите својим добрим делима осмех код других, видећете и Ваша лица ће се озарити, а срца затреперити. Свако добро Вам свима желимо.
                                                                                                                          Извор: Кућа добрих вести

субота, 04 мај 2013 17:45
Објављено у Љубав
Написала
Опширније... 0

zeljkovasicБЕОГРАД – Да је љубав свеприсутна и увек нађе свој добар пут и у најтежим ситуацијама и временима, могло се видети и на синоћњем концерту поп певача Жељка Васића на коме је свако могао да у своје наручје напросто пригрли “прегршт емоција”. Врхунац је био када је један од присутних младића запросио своју девојку пред препуном двораном београдског центра „Сава“.

Потез би се могао назвати храбрим, а надасве романтичним, поготово у данашње време када је општеприсутан проблем спајања и оних правих проналажења између младића и девојака. Једном речју, предивна сцена - у време када се дешава гомила тмурних ствари, када се информације врте углавном око разних непријатних догађаја, временских и других природних непогода и осталих „црнила“, запљуслуна је емоцијама све присутне.

Љубав свеприсутна

Жељко је претходно рекао да на његовим концертима увек има храбрих младића који запросе своје „лепше половине“, па да ће тако бити и овог пута. Један младић је потом запросио девојку која је пристала и потом се проломио громки аплауз публике и свих присутних на бини.
Жељко је вереницима пожелео сву срећу у животу (жељама се придружује и „Кућа добрих вести“), па се концерт наставио у још ведријем расположењу.
Жељко је концерт почео чувеном песмом "Воли ме и не воли ме", а потом су се ређали и други хитови, попут "Жељо моја", "Жена као ти", "Само моја" и многе друге. Атмосфера је била фантастична, публика је све време била на ногама певајући и играјући.

Воли ме и не воли ме

На Жељковом концерту су певали и његови гости Дадо Глишић и Цвија. Њих двојица су, такође, награђени аплаузом за нумере које су извели. Дадо је отпевао песму "Непоновљива", док је Цвија заједно са Жељком отпевао "Зањиши куковима" уз претходну Жељкову шаљиву реченицу да је обећао да ће њихати куковима.
Поред бенда који га је пратио, Жељку су се на бини често придруживале девојке које су плесале и тиме употпуниле визуелни утисак концерта.
Жељко је још једном заједно са Дејаном Петровићем и трубачима, који су такође били гости на концерту, отпевао исту песму којом је и започео концерт "Воли ме и не воли ме" после чега је бина прекривена конфетама, што је допринело чаролији тренутка.
Жељко је завршио концерт овом песмом, уз бурне аплаузе одушевљене публике.
Извор: Кућа добрих вести

недеља, 21 април 2013 15:17
Објављено у Љубав
Написала
Опширније... 0

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија