Кућа Добрих Вести

Login

Теслианум

Теслианум

Кућа добрих вести
Научна редакција „Теслианум“
Уредник: Жељко Сарић

Ако имамо било чега у овој земљи у изобиљу, то су првенствено научни таленти. Славу наше науке пронео је пре сто година ненадмашни геније Никола Тесла, а за њим су уследили и многи наши чувени научници: Михаило Пупин, Милева Марић Ајнштејн, Јован Цвијић, Михаило Петровић Алас, Јосиф Панчић и многи други. Стога можемо са правом да очекујемо много добрих вести на пољу науке.

Наш превасходни циљ је афирмација младих научника, ђака и студената као и уопште српске науке у свету. Такође ћемо радити на презентацији мало познатих радова нашег генија Николе Тесле јер за то постоји велики интерес у свету. Пратићемо и најновија научна достигнућа и текуће научне трендове у свету.

Наша сарадња биће и у области иновација и проналазаштва. Пратићемо активности разних савеза проналазача у земљи  и иностранству као и Завода за интелектуалну својину у области заштите ауторских права и могућности заштите истих у иностранству.

Зашто "Теслианум"?

Никола Тесла је на планетарном нивоу симбол науке. Стога, с обзиром да је Србин по пореклу имамо ту привилегију да се дичимо нашим земљаком дајући његово име нашој научној рубрици.

BESTConferenceDayУдружење студената технике Европе – БЕСТ Београд ће овог пролећа одржати конференцију под именом BEST Conference Day – Leadership in STEM на којој ће домаћи и међународни студенти имати прилику да ступе у контакт са корпоративним партнерима.

петак, 15 март 2024 15:58
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

IlijazeljkovicФондација „Проф. др Марко В. Јарић“ доделиће престижну награду „Марко Јарић“ за 2023. годину др Илији Зељковићу, редовном професору Бостон колеџа, САД. Свечаност поводом проглашења добитника биће одржана у четвртак, 14. марта 2024. године, у 12 часова, у Свечаној сали Српске академије наука и уметности (Кнеза Михаила 35, Београд).

среда, 13 март 2024 15:15
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

womanscienceУ сусрет Међународном дану жена и девојака у науци који се обележава сваког 11. фебруара, организатори програма L’Oréal-UNESCO „За жене у науци“, компанија L’Oréal Balkan, Министарство науке, технолошког развоја и иновација и Национална Комисија за UNESCO позивају младе научнице у нашој земљи да се пријаве на 14. по реду конкурс за ова престижна признања.

недеља, 11 фебруар 2024 11:00
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

simadfdfdfdfdИзложба „Сима Лозанић: Витез српске науке“ постављена је у Галерији САНУ (Кнеза Михаила бр. 25, Београд) и трајаће до 25. фебруара.

петак, 05 јануар 2024 11:04
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

katoviceeeeeeeКатовице у Пољској је први град у централној Европи који је добио титулу Европског града науке, а конференција која је саставни део ове иницијативе се реализује у јуну 2024. године и има неколико тематских целина, у оквиру којих наука долази у први план, наглашавајући динамичну везу између науке и друштва.

недеља, 31 децембар 2023 09:00
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

biokampusdfdfdfdfdfdfУ Палати Србија одржана је свечаност поводом званичног почетка изградње БИО4 Кампуса којој су поред министарке науке, технолошког развоја и иновација др Јелене Беговић, присуствовали председник Републике Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић уз бројне министре и дипломате.

четвртак, 28 децембар 2023 11:00
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

startehckdkdkdkkd333333Биоразградиви амбалажни материјал од индустријске конопље, огрлица за праћење паса, систем за рано откивање ризика од шумских пожара, софтвер за идентификацију лажне робе на интернету само су неке од 25 иновација које су добиле грантове на трећем конкурсу програма StarTech.

понедељак, 25 децембар 2023 20:27
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

startehdfdfdfdfУ Палати Србија данас ће бити сумиране три године StarTech програма и представљени кључни резултати и допринос развоју иновација у Србији.

петак, 22 децембар 2023 09:00
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

mreaaaaa9997979Дан науке и иновација биће обележен данас у биоскопу Моравица у Сокобањи.

среда, 06 децембар 2023 13:40
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

BEHOLDDDDDDDФинале такмичења за најбољу технолошку иновацију, које ресорно министарство организује са РТС-ом, одржава се 21. децембра уз директан пренос.

уторак, 05 децембар 2023 19:55
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија