Кућа Добрих Вести

Login

kotraglavnaddddddЗначајан економски раст Републике Кореје у последњих неколико деценија био је праћен подједнаким ширењем извоза из те источноазијске земље на светска тржишта. Извоз је био главни покретач привредног раста који је допринео напретку Јужне Кореје.

понедељак, 18 март 2024 14:52
Објављено у Економија
Написао
Опширније... 0

CONSUMERDAY33333333333У Србији се данас обележава Светски дан права потрошача који су Уједињене Нације установиле 1983. године са циљем да се унапреде права потрошача широм света.Између осталог, тема Дана потрошача биће и овога пута изградња дигиталног тржишта и јачање поверења потрошача у дигитални начин куповине.

 

Добро информисан потрошач у највећем броју случајева успева да заштити своја права, основна је порука 15. марта Светског дана потрошача, који се данас обележава и у Србији.

 

Према подацима Националне организације потрошача Србије у прошлој години грађани су се највише жалили на информациону и комуникациону опрему (телефони, рачунари, лаптопи..). Од укупног броја пријава чак 20 одсто жалби се односило управо на квалитет ових уређаја, док је на другом месту одећа и обућа, а тек на трећем бела техника која је годинама, по броју рекламација била на првом месту. Са оваквом статистиком и чињеницом да је и даље занемарљив број потрошача који се обраћају суду у случајевима када исцрпе остале могућности за остваривање својих потрошачких права, Србија обележава 15. март Светски дан потрошача. Заштита потрошача је једна од области које у суштини нису скупе за државу, а могу да донесу огромну корист, не само потрошачима, већ и привреди. Већу пажњу треба посветити информисаности потрошача.

 

Пракса показује да добро информисан потрошач у највећем броју случајева успева да заштити своја права. Грађани, односно сви потрошачи у Србији, требало би што више да се обраћају регионалним центрима за заштиту потрошача у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу јер ће и сам трговац када примети да потрошача неко други штити, најчешће хтети да испоштује своје обавезе или макар да се нагоди. Судови су за сада, нажалост. Једна од препорука за наредни период је додатно јачање потрошачких организација у Србији које су се показале као веома активан актер, а по угледу на најразвијеније земље, попут Немачке, где су такве организације стожер заштите потрошача. Светске потрошачке организације ће ову години посветити борби за смањење коришћења антибиотика у производњи хране.

 

Министарство унутрашње и спољне трговине најавило је да ове године, у сарадњи са Градском општином Звездара, организује пригодан догађај посвећен куповини ван пословних просторија под слоганом „Предомислили сте се? Одустаните од куповине!“.

 

Догађај је почео данас у 11 часова у Градској општини Звездара, Булевар краља Александра 77, Београд.

 

У уводном делу присутнима се обраћа министар трговине Томислав Момировић, као и председник Градске општине Звездара Владан Јеремић.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

петак, 15 март 2024 11:27
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

kucagodineУ организацији портала Градња додељене су Златне мистрије за најбоље куће у Србији. Такмичење се не организује само у циљу промоције добрих аутора, већ и како би се квалитетна архитектура приближила ширем аудиторијуму са поруком да средина може бити лепша ако децу од малих ногу учимо да вреднују простор.

четвртак, 14 март 2024 20:04
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

WomenceosamitКонференција "Women's CEO Summit"  ће се одржати 14. марта 2024. године у Палати уметности Мадлена у Београду.

среда, 13 март 2024 15:26
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

fristokdddddУ Србији је досад регистровано тек нешто више од 10 социјалних предузећа, а процена је да између 200 и 500 удружења, задруга и других правних лица послује у складу са солидарном економијом.

уторак, 12 март 2024 11:00
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

investicije3434343434Kонференција „Како паметно инвестирати“ одржаће се 13. марта у Привредној комори Србије (Кнеза Милоша 12).

недеља, 10 март 2024 16:58
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

edademolitiondddddddЕвропски институт за деконтаминацију (ЕДИ) објављује извештај о Европској индустрији деконтаминације за 2024. годину.

петак, 08 март 2024 12:00
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

sivaknjigadfdfdfdfdНАЛЕД организује годишњу конференцију о економским реформама и додели признања за допринос унапређењу услова пословања Сива књига и реформатор године“.

уторак, 05 март 2024 14:43
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

ADRIATIKDDDDDDАтлантик Група 1. марта закључила је трансакцију којом преузима компанију Штраус Адриатик (Strauss Adriatic) власника српских брендова кафе Донкафе и Ц кафа, а који се овом аквизицијом придружују регионалним лидерима Гранд кафи и Баркафеу у ширем портфолију.

петак, 01 март 2024 20:00
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

sajadfddfdfdfМеђународни сајам аутомобила и мотоцикала, јединствена сајамска манифестација и најзначајнији годишњи догађај у сектору ауто и мото индустрије у југоисточној Европи биће одржан на Београдском сајму у традиционалном пролећном термину - од 21. до 27. марта 2024. године.

четвртак, 29 фебруар 2024 17:00
Објављено у Економија
Написала
Опширније... 0

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија