Кућа Добрих Вести

Login

Грин фест од 13. до 15. новембра

Оцените овај чланак
(4 гласова)

grinБЕОГРАД – Међународни фестивал зелене културе "Грин Фест" (Green Fest) биће одржан од 13. до 15. новембра у Дому омладине.

Циљ фестивала је промоција живљења у складу са „зеленим вредностима“ и унапређење сарадње са свим актерима у области заштите животне средине.
Сви заинтересовани за праћење ревијалног програма на овогодишњем „Green Fest“-u могу да наруче улазнице наwww.greenfest.rs и на тај начин осигурају улазницу за Фестивал.
Улаз на садржаје програма 4. Међународног фестивала зелене културе Грин Феста“ је и ове године бесплатан али ће, због ограничених капацитета расположивих сала, улаз бити слободан само за посетиоце који су се пријавили и преузели улазнице.

Највећа урбана зелена оаза у центру града

Програм фестивала је подељен у три сегмента – филмски (Green screen), образовни (Green field) и изложбени (Green quare), a посетиоци ће током три дана фестивала имати прилику да посете највећу урбану зелену оазу и упознају различите иницијативе, пројекте и производе.
Филмски део фестивала састављен је из такмичарског и ревијалног дела.
У ревијалном делу филмског програма биће приказано шест филмова, од којих ће три имати премијеру у Србији.
Фестивал ће бити отворен филмом чија тема је веома актуелна, али и присутна у нашој земљи у протеклих неколико недеља - "GMO OMG". Поред овог остварења, посетиоци ће имати прилику да виде филм "Црна риба", који представља својеврстан наставак Оскаром овенчаног филма "Залив", као и "Препуштање" - изузетан филм о хемикалијама које су присутне у свакодневном животу и последицама на здравље будућих покољења.

Реприза филма „Играј поново“ због великог интересовања публике

Кроз филм "Бачени у ђубре" водиће нас оскаровац Џереми Ајронс уз тактове, такође добитника награде Оскар, композитора Вангелиса, док ће кроз филм снимљен на несвакидашњи начин, "Више од меда", посетиоци имати прилику да сазнају више о свету пчела и узроцима због којих ова врста изумире широм света.
У преподневним терминима, због изузетног интересовања публике, биће приказиван филм из прошлогодишње селекције фестивала - "Играј поново", о последицама које детињство отуђено од природе оставља на децу.
Сви који наруче карту преко www.greenfest.rs ће добити емаил потврде и информације о преузимању улазница.
Пријаве се примају од петка 01.11.2013. године до почетка програма Фестивала на дан одржавања (13-15.11.2013.).
Организатор фестивала је Центар за унапређење животне средине.

Фестивал се одржава уз помоћ Града Београда Секретаријата за заштиту животне средине и компаније Vip mobile и подршку компанија Леново и Canon, као и многобројних партнера и пријатеља.
                                                                                                                       Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине


Последњи пут измењено четвртак, 07 новембар 2013 22:20
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија