Кућа Добрих Вести

Login

Дан планете Земље

Оцените овај чланак
(3 гласова)

planetaaaaa66666БЕОГРАД - Широм света данас, 22 априла обележава се Међународни дан планете Земље као подсетник да нам наша племенита Планета и њени екосистеми дају живот и као упозорење на опасности које прете животу на Земљи, биљним и животињским врстама, услед развоја индустрије, повећане потрошње енергије, глобалног загревања и климатских промена.

 

У овом догађају сваке године учествује више од 150 земаља и милијарду људи, чинећи Дан планете земље највећом грађанском акцијом на свету.

 

Дан планете Земље је дан свих нас. Све што радимо, добро и лоше, за нашу животну средину највише утиче на наш живот, и зато је важно да не мислимо на Дан планете Земље и како да јој помогнемо само овог дана, већ сваког дана у години. Један дан не може да промени ништа ако свакодневним неодговорним односом према животној средини и окружењу у коме живимо, загађуемо земљу, воду и ваздух и угрожавмо биљне и животињске врсте. Одговорни однос према нашој племенитој Планети која нам даје живот је одговорни однос према садашњости нас самих, али и одговорни однос према будућности наше деце.

 

Министарство заштите животне средине предузима низ стратешких мера, законодавних иницијатива и практичних активности у борби против климатских промена и загагађености животне средине како би Србија достигла светске стандарде у овој области. Носилац je иницијативе за регионалну сарадњу у реализацији мера борбе и прилагођавања последицама климатских промена. Приоритетне активности министарства усмерене су на практичну примену мера заштите животне средине, на откривање нелегално закопаног опасног отпада и системско решавање проблема прераде свих врста отпада, уклањања пластичних кеса, побољшање квалитета ваздуха кроз мере као пто су гашење котларница на чврста горива и акције пошумљавања. У достизању стратешког циља чисте и здраве животне средине, Министарству заштите животне средине је потребна подршка и помоћ свих грађане Србије.

 

Министарство позива грађане, представнике цивилног друштва, привредну, научну и стручну јавност, медије да Дан планете Земље постане део нашег свакодневног живота, и да тако дамо лични и заједнички допринос здравој животној средини Србије и очувању планете Земље.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 22 април 2018 22:40
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија