Кућа Добрих Вести

Login

Да ли постоји цифра од које плата престаје да буде битна?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

daliplatabitnaaaaaБЕОГРАД - На једном од претходних HR meetupa у Стартит Центру Београд гости су била три сениор програмера, а расправа се повела, наравно, и о плати.

 

Колико је битна и да ли у неком тренутку престаје да буде битна? Након колико хиљада евра, програмери кажу: “Добро, доста је, ипак је битније на чему ћу да радим него за које паре”?

 

Наши саговорници на meetupu су се готово углас сложили да не постоји тренутак када плата престаје да буде битна, али се њен утицај на животни стандард смањује.

 

Богдан Гавриловић, ВП инжењеринга у Game Creditsu тако објашњава:Повећања почињу да имају мање утицаја на твој живот. Скок са 1000 на 2000 је 1000€ , али је то заправо дупло. Али скок са 5000 на 6000 је исто 1000€ више, али на том нивоу нећеш осетити толику разлику. Кад смо почињали са 200-300€, па скок на 500, па 1000, 3000, то је драстично. Време се смањивало између тих виших сума, а те разлике су почеле да имају знатно мање утицаја на мој животни стандард него што је то иницијално било.

 

Кад се пређе нека одређена сума, мање има утицаја на побољшање живота, али прохтеви ти се повећају. Нпр. видиш јао што је леп Токио у ово доба године, и купиш карте да одеш, јер можеш, јер ти се сад иде.

 

Иван Селимбеговић, Сениор Девелопер из Game Creditsa је сличног става: Када бих живео сам у изолованом свету, постојао би тренутак када плата престаје да буде битна. Али људима с годинама и с развојем породице расту и потребе. Можда би било другачије када бих живео у вакуму и кад бих знао да ћу да се задовољим једном врстом омиљеног јела сваког дана. Али не, ретко ко тако живи.

 

А шта каже статистика?

 

У истраживању које је Стартит прошле године радио са програмерским заједницама, плата и занимљиви пројекти деле прво место као најбитнији фактори задовољства послом.

 

Ипак, када ово разложимо по сениоритету, видимо да са годинама искуства плата постаје све битнија, а занимљиви пројекти постају мање битни, док је код јуниора обрнуто. Ово и потврђује ставове наших гостију — са годинама искуства и живота, расту и прохтеви. Са друге стране, док сте почетник, битно вам је да што пре дођете до неког нивоа где ћете бити у позицији да бирате послодавца, а то радите тако што се доказујете кроз пројекте на којима радите.

 

Исто истраживање показује да су програмери са највишим платама, заправо најзадовољнији својим пословима.

 

Са друге стране, 47% испитаника из редова сениора је рекло да би променило посао због интересантнијег пројекта, а 38% због боље плате.

 

Такође, иста статистика, а и реално стање ИТ-ја у Србији показују да плате итекако прате знање и године искуства и да нико на крају не буде закинут.

 

Да ли мора да се бира?

 

У идеалом свету, не. Радићете на супер-занимљивим стварима за многоцифрене плате. Ван тог идеалног света, вероватно ћете морати. И тако долазимо до зачараног круга — радите на пројектима захваљујући којима ћете постати бољи док не дођете до жељене плате, а жељена плата је увек виша од оне коју тренутно имате.

 

Извор: Стартит


Последњи пут измењено уторак, 24 јул 2018 13:03

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија