Кућа Добрих Вести

Login

Трећи сајам млинарства, пекарства, посластичарства и паковања

Оцените овај чланак
(3 гласова)

sajamlinarsvaТрећи сајма млинарства, пекарства, посластичарства и паковања одржаће се од 11. до 13. октобра 2018. године у Мастер центру Новосадског сајма.

 

Поред представљања најновијих достигнућа, сазнања и трендова у производњи, складиштењу, преради, паковању и контроли квалитета жита, брашна, пекарских и посластичарских производа, сајам ће пратити стручни програм конференције усмерен на две, у овом сектору тренутно, горуће теме:

 

11. октобар: КВАЛИТЕТ ПШЕНИЦЕ: СТАЊЕ, ПРОБЛЕМИ И РЕШЕЊА са акцентом на род 2018. године

 

Кроз низ предавања водећих експерата за квалитет пшенице, представника државне управе, трговаца, стручњака из праксе и удружења произвођача и прерађивача иницираће се дискусија усмерена на доношење препорука мера којима ће се унапредити ова, кључна карика у обезбеђењу квалитета финалних производа. Посебно ће са аспекта утицаја лоших климатских услова током дозревања и жетве пшенице бити обрађен квалитет пшенице рода 2018. године и његов утицај на производњу и квалитет финалних производа – брашна и хлеба.

 

12. октобар: У СУСРЕТ ПОТРОШАЧИМА: ПРИМЕНА ПРАВИЛНИКА О ДЕКЛАРИСАЊУ

 

Размотриће се стање, мере и проблеми на усаглашавању декларација млински, пекарских и посластичарских производа са новим правилником о декларисању, означавању и рекламирању хране. Биће представљена истраживања усмерена на сагледавање ставова и поверења потрошача када је у питању аутентичност производа и садржај декларација и истаћи ће се пропусти, али и позитивни примери везани за декларисање производа. Посебан акценат ће бити дат на декларисање нутритивне вредности производа и ефеката које производи могу да имају на здравље потрошача.

 

У току манифестације биће и проглашени добитници признања за квалитет производа у оквиру акције „Добар пекар“ који су се током последњих пола године одазвали позиву организатора да се укључе у акцију израде нутритивне табеле као дела усаглашавања са новим прописима о декларисању.

 

На Трећем Сајму Млинарства, Пекарства, Посластичарства и Паковања очекује се присуство представника надлежних институција, Министарстава, Покраинског секретаријата као и Привредних комора.

 

Осим тога стручна јавност и посетиоци ће имати прилику да се на штандовима излагача упознају са опремом, сировинама, адитивима, помоћним средствима, лабораторијском опремом, контролом, мерењем, услугама, пекарским и посластичарским производима, те ће имати прилику за информативне разговоре и подршку за пекарство, млинарство, посластичарство и све остало што има везе са прерадом жита и брашна.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија