Кућа Добрих Вести

Login

Конфиндустрија Србија: Сајбер безбедност – како се суочити са новим изазовима

Оцените овај чланак
(2 гласова)

SaveThedateУдружење италијанских индустријалаца Конфиндустрија Србија” организује данас у Скупштини града Београда, годишњу конференцију под називом „Cyber cecurity“ – како се суочити са новим изазовима у пословном и финансијском сектору“.

 

„Сајбер простор је безбедан и свима користан, само ако су сви актери, укључени у одређени пословни процес, свесни ризика јер без јасне слике о изложености и опасностима свако техничко решење губи на значају и ефекту“ – Ерик Кошута председник Конфиндистрије – Удружења италијанских индустријалаца које у Србији постоји већ шест година.

 

У глобалном пословању све је важније фокусирати се на то како контролисати кључне информације и њихов безбедан проток. И док су ти подаци од суштинске важности за исправно функционисање пословних активности, све чешће смо сведоци бројих сајбер напада који могу оштетити било који финансијски, телекомуникациони и институционални систем на свету. С обзиром на такве изазове и потенцијалне претње, ниједан напор није сувише скуп или захтеван када је у питању спречавање и ограничавање сајбер напада. У било ком тренутку у свету милиони трансакција и информација „протиче“ интернетом. Подаци су постали највреднији предмет заштите а сајбер безбедност у свим аспектима је нешто што мора бити процењено, заштиц́ено и развијано максималном брзином. Сајбер простор је безбедан и свима користан, само када су сви актери укључени у одређени пословни процес свесни ризика: без свести, свако техничко решење губи на значају и ефекту.

 

Значај стратешких партнерстава

 

Cyber Cecurity конференција једна је од првих овог типа на Балкану и посвећена је развијању свести о томе да морамо делити своја искуства и окупити глобалне стручњаке који ће нам показали пут ка сигурнијој будуц́ности у вези са преносом података, финансијским трансакцијама и системима телекомуникација,било у сегменту софтвера или хардвера. Овогодишња конференција Конфиндустрије Србија је трећа овог типа у дигиталној сфери, након DEC и DIGINDEC конференција организованих 2016. и 2017. године, Cuber cecurity скуп жели пружити још један вид утицаја дигиталне трансформације на привреду. Конфиндустрије Србија жели организацијом овог скупа да скрене пажњу на сајбер безбедност у сектору финансија и телекомуникација , док ће се део дискусије фокусирати и на значај стварања стратешких партнерстава у циљу подизања свести о значају безбедности у сајбер простору. Осмог новембра ће присутни имати јединствену прилику да од експерата и компанија чују која су то решења која могу понудити и који су највећи изазови у домену цyбер сецуритy на глобалном и локалном нивоу.

 

Конференција се одржава у Скупштини града Београда са почетком у 9 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 08 новембар 2018 13:20

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија