Кућа Добрих Вести

Login

Позив за иноваторе и стартапове

Оцените овај чланак
(1 Глас)

INOVACIJEНајвећи европски акцелератор у области чистих технологија EIT Climate – KIC Accelerator позвао је иноваторе са идејама које се односе на климатске промене да се пријаве до 27. јануара.

 

ЕIT Climate-KIC Accelerator намењен је стартаповима, који су основани пре највише 5 година и имају најмање два оснивача, као и тимовима, који желе да оснују стартап који би се бавио новим технологијама или услугама са високим потенцијалом за комерцијализацију и утицај на климатске промене (пријављивање).

 

Ове године конкурс је отворен за пријаве из земаља у оквиру EIT Regional Innovation Scheme, као што су Бугарска, Грчка, Румунија, Србија, Словенија, Хрватска, Кипар, Естонија, Летонија, Малта, Португал и Литванија.

 

EIT Regional Innovation Scheme је програм EIT Climate – KIC-a за подизање иновативног капацитета европских региона који још немају директну корист од деловања Европског института за иновације и технологију (European Institute of Innovation and Technology – EIT) и његових заједница знања и иновација (Knowledge and Innovation Communities – KICs).

 

Изабрани кандидати ће имати прилику за стручно усавршавање, обуку за представљање идеја, да учествују у радионицама и међународним боотцамп, за менторство и умрежавање, приступ партнерима и мрежи Climate KIC-a, али и да добију финансијску подршку у износу до 50.000 евра, појединачно за сваки тим или стартап.

 

Climate-KIC je највеће јавно-приватно партнерство у ЕУ које се бави климатским променама кроз иновације како би се изградила економија без угљеника. Подржава га ЕИТ, чији је оснивач ЕУ.

 

Локални партнер у Србији је ПКС

 

Иначе, досад је 56 кандидата из региона било укључено у акцелератор. Неки од њих су Biomuc (Бугарска), CarGo (Србија), Bio2CHP (Кипар), Томаппо (Словенија), М-swis (Румунија).

 

Србија се придружила мрежи EIT RIS 2016. године. Локални партнер мреже је Привредна комора Србије (ПКС).

 

Како се наводи на сајту Climate – KIC-a, у Србији је фокус у активностима на неговању и даљем развоју екосистема чистих технологија. Србија, такође, како се истиче, представља врата за приступ овог јавно-приватног партнерства земљама Западног Балкана.

 

Извор: Balkan Green Energy News

 


Последњи пут измењено уторак, 08 јануар 2019 12:23

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија