Кућа Добрих Вести

Login

Отворен конкурс ПКС за Националну награду за ДОП

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dopppppppПривредна комора Србије позвала је компаније и организације да се до 19. фебруара пријаве на конкурс за Националну награду за друштвено одговорно пословање – Ђорђе Вајферт за 2018. годину. Признање Комора додељује бијенално са циљем промовисања и унапређења принципа и праксе Друштвено одговорног пословања (ДОП).

 

У оквиру ове традиционалне манифестације, у протеклих 12 година учествовало је више од 350 компанија и организација, а награђени су најбољи који у пословању успешно примењују кључне принципе друштвене одговорности и стратешки су опредељени и посвећени вредностима друштвено одговорног и одрживог пословања. До сада је награђено укупно 65 организација.

 

Национална награда за друштвено одговорно пословање – Ђорђе Вајферт за 2018 додељује се у три категорије: Велика привредна друштва, Средња привредна друштва и Мала и микро привредна друштва.

 

Пријављени на конкурс биће вредновани на основу унапред познатих критеријума и методологије, као и анализа верификационог тима ПКС о нивоу имплементације принципа ДОП-а у пракси. Стручни жири, у чијем саставу су представници државних институција, пословних асоцијација, цивилног сектора и медија, урадиће додатну евалуацију и доделити награде.

 

Пријављивање на конкурс отворено је до 19. фебруара, аплицира се попуњавањем Упитника, којим је обухваћено пет основних стубова друштвено одговорног пословања: запослени, животна средина, тржиште, имовина и капитал, и друштвена заједница.

 

Потребно је да привредна друштва пруже информације о једном конкретном пројекту друштвено одговорног пословања - примеру добре праксе, који најбоље осликава њихов допринос свеобухватним циљевима друштвено одговорног пословања.

 

Попуњени упитник и опис пројекта треба доставити електронским путем на адресу цср@пкс.рс, најкасније до 19. фебруара 2019.

 

Остале важне информације и документа у вези конкурса и награде (правилник, методологија, важни датуми и др.), налазе се на сајту Привредне коморе Србије, на OВОМ линку.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено субота, 19 јануар 2019 22:31

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија