Кућа Добрих Вести

Login

Обележено 100 година Привредне коморе Војводине

Оцените овај чланак
(1 Глас)

komoraraarara4343434Свечаном академијом у Новом Саду обележен је век рада и постојања Привредне коморе Војводине (ПКВ). Свака институција која траје 100 година завређује велику похвалу, рекао је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије (ПКС) и истакао да је ПКВ данас део реформисаног и модернизованог коморског система Србије - јединствене мреже за пружање услуга, подршку и заштиту интереса привреде.

 

Привреда Војводине ствара 27 одсто укупног БДП Србије, а чини више од трећине укупног учинка Србије на међународном тржишту. Томе су допринеле и стране компаније које су Војводину препознале као добро место за инвестиције, истакао је председник ПКС. Чадеж је додао да су те компаније у протеклим годинама отвориле 80.000 радних места док је само прошле године отворено 20 нових погона и дистрибутивних центара. „За најмање још толико се преговара, а то све не би било могуће да нема добре комуникације са представницима власти”, рекао је Чадеж, који је Бошку Вучуревићу, председнику војвођанске коморе уручио Плакету ПКС за успешан рад.

 

Вучуревић је захвалио свима који су допринели пословању ПКВ истичући да су ову пословну асоцијацију привредници одржали у тешким временима и унапређивали њен рад.

 

„Првих 100 година постојања показало је да у Војводини постоји предузетнички дух, али и да у послу умемо да се ујединимо, јер само уједињени привредници чине привреду јаком”, рекао је Вучуревић. Он је указао на добру сарадњу са ПКС и заједничке активности које доприносе јачању целокупног привредног система.

 

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да је коморски систем учинио доста када је у питању рад на промоцији земље, привредног и инвестиционог потенцијала. Мировић је истакао да је веома значајно што се остварује континуирани раст БДП, индустријске производње, извоза…

 

На свечаној академији ПКВ је уручила 56. годишњу награду „Коста Миросављевић“ најуспешнијим привредницима за 2018. Награђена су три привредна друштва и два појединца за успешно пословање и постигнуте врхунске резултате. Награда је уручена представницима привредног друштва „Термовент СЦ”, Темерин, за успешно пословање и постигнуте врхунске резултате у области индустрије, затим „Нектар”, Бачка Паланка, за успешно пословање и резултате у пољопривреди и „Бата”, Трешњевац, за резултате у области услуга.

 

Привредник 2018. године је Предраг Ђуровић, власник и председник Одбора директора „Житопромета”, Сента, и Мирјана Рајков, директор и власник новосадског предузећа СИМ.

 

Захвалница ПКВ за допринос развоју коморског система и привреде уручена је председнику ПКС Марку Чадежу и председнику Покрајинске владе Игору Мировићу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 04 фебруар 2019 15:15

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија