Кућа Добрих Вести

Login

ПКС инстант PАY- нова услуга ПКС

Оцените овај чланак
(0 гласова)

CABA0627dfdfdfdfПривредницима, малим и средњим предузећима, а пре свега предузетницима, биће ускоро доступна нова услуга Привредне коморе Србије “ПКС инстант PАY “ - апликација која омогућава наплату производа и услуга мобилним телефоном или таблет уређајем.

 

Апликација је намењена трговцима, односно свим предузетницима који на својим продајним местима немају ПОС терминале за плаћање картицама. Да би приступили овом новом начину наплате, трговцима, односно предузетницима је потребан мобилни телефон или таблет уређај на продајном месту и инсталирана апликација „ПКС инстант PАY“, истакнуто је на презентацији апликације која је одржана у ПКС.

 

Нова апликација ПКС доноси проширење могућности наплате, без икаквих иницијалних и фиксних трошкова. Заснована је на Инстант платном систему Народне банке Србије за плаћања у режиму 365 дана у години, седам дана недељно, 24 часа дневно и биће доступна кроз све банкарске канале. Реч је о најсавременијем начину безготовинског плаћања преко кога прималац добија средства одмах, објаснила је Катарина Оцокољић, секретар Удружења за банкарство, осигурање и друге финансијске институције ПКС.

 

Циљ Привредне коморе Србије је пре свега дигитализација пословања, МСП сектора и предузетника, односно, брз трансфер новца доступног на рачуну трговца у року од пар секунди уз ниже трошкове трансакција, као и повећање удела безготовинских плаћања чиме се значајно утиче на смањење сиве економије, истакла је Оцокољић. „ПКС инстант PАY“ допринеће већем коришћењу савремених инструмената плаћања, а првенствено „м-банкинга“.

 

„Као асоцијација, која окупља сва привредна друштва регистрована у Републици Србији, ПКС представља природно место са којег је ова иницијатива могла бити покренута и реализована“, каже Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва у Привредној комори Србије.  

        

Овакав начин плаћања повећава конкуренцију на тржишту платних услуга и подстиче пружаоце платних услуга да улажу у нова решења и сервисе како би постојећим и будућим клијентима омогућили што лакши, једноставнији и бржи пренос новчаних средстава.

 

Апликација „ПКС инстант PАY“ биће доступна на Гоогле Плаy продавници и, поред самих предузетника, пружа и банкама могућност да употпуне своју лепезу производа и придобију поверење нових клијената. По инсталирању апликације, трговац бира једну од банака која је својим клијентима омогућила овај сервис, повезује свој платни рачун са апликацијом и тако је омогућена наплата на продајном месту.

 

Тренутно је 11 банака у процесу имплементације ове услуге.

 

Уколико трговац има ову апликацију купац ће моћи да плати коришћењем „м- банкинга“ и то на два начина. Један начин је да купац генерише на свом мобилном телефону QР код који ће затим трговац скенирати, применом ИПС „скенирај“ опције. Други начин је да трговац буде тај који ће генерисати QР код на свом таблету или телефону, користећи ИПС „прикажи“ опцију, а купац ће тај код скенирати и платити преко своје „м-банкинг“ апликације.

 

Извор: ПКС/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 30 мај 2019 13:00

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија