Кућа Добрих Вести

Login

Мајкрософт развојни центар као пример подршке образовању

Оцените овај чланак
(4 гласова)

makroseymljaМајкрсофт развојни центар у Србији (MDCS) отворио је данас своја врата за све заинтересоване студенте и средњошколце из читаве Србије, у оквиру дводневног догађаја – MDCS Open Days.

 

Више од 600 младих биће у прилици да се упозна са радом развојног центра једне од највећих технолошких компанија света, чује искуства инжењера и практиканата, као и да сазна више о пројектима и Мицрософт технологијама које се развијају у београдском центру.

 

Током посете, средњошколци и студенти могу да стекну драгоцена искуства која ће им показати да се информационе технологије данас налазе у свакој грани индустрије и да без обзира чиме одлуче да се баве, дигитална писменост, разумевање алгоритама и основних знања из области компјутерских наука, доприносе њиховој конкурентности на тржишту рада.

 

„Верујемо да су прилике за оваква дружења са студентима и ученицима средњих школа, заиста потребне, како бисмо им демистификовали ИТ индустрију и показали из прве руке колико је поседовање знања из ове области данас важно. Верујемо да ИТ компаније треба да буду права подршка и места на којима се подстиче дигитално образовање и пружа прилика младима да стекну знања, праксу и искуство, која ће моћи да искористе на свом професионалном путу“, рекао је Тадеј Курепа из Развојног центра Мицрософта у Србији.

 

Препознавање талената и подршка младима да развијају свој потенцијал, суштински је део мисије MDCS -а, па тако Центар већ више од 10 година на различите начине подржава учешће наших најталентованијих средњошколаца и студената на бројним међународним такмичењима. АЦМ је једно од највећих и најугледнијих светских такмичења у програмирању, на којем наши студентски тимови неколико година уназад остварују запажене резултате, уз подршку Мајкрософт развојног центра. ЕУРОБОТ такмичење из роботике, BSUIR из информатике и WER такмичење из едукативне роботике, такође спадају у битнија надметања за која Центар обезбеђује помоћ ученицима и студентима из Србије. Наравно, овде се подршка не завршава и MDCS ће наставити да доприноси да млади на светским такмичењима успешно представљају Србију.

 

Развојни центар Мајкрософта софта у Србији, од свог оснивања пружа снажан подстицај развоју дигиталног образовања у нашој земљи, кроз бројне програме, иницијативе и сарадњу са образовним институцијама и невладиним сектором, како би се младима пружила прилика да усвајају знања из области ИТ-а, без којих је данас професионални развој у било којој области незамислив. Заједно са организацијом Петља, развијен је портал и материјал за учење програмирања, који се користи у настави за ђаке од шестог разреда у читавој Србији. Кроз Иницијативу Дигитална Србија, чији је Мајкроософт развојни центар члан, а у сарадњи са Министарством просвете, повећан је број ИТ одељења у гимназијама широм земље.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 31 мај 2019 14:28

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија